Voetbal Pro League 1B 

RWD Molenbeek 1 Waasland-Beveren 3

Togui van RWDM springt duidelijk hoger dan bezoeker Wuytens. 

Togui van RWDM springt duidelijk hoger dan bezoeker Wuytens. ©  kms

RWDM kon een overtal aan kansen niet omzetten in een zege. Waasland-Beveren, dat kon rekenen op een sterke doelman Jackers, kwam ondanks een penaltymisser met 1-3 winnen in het Edmond Machtensstadion.

RWD Molenbeek nam meteen het initiatief, maar de bezoekers kwamen eerst op voorsprong. Togui werd aanvankelijk telkens afgestopt, maar op het halfuur lukte het toch en tikte hij een voorzet van Lavie in één tijd fraai binnen.

Na de rust gingen de twee elftallen op zoek naar een tweede goal. Waasland-Beveren werd daarbij geholpen door de ref, die een strafschop floot voor een fout van Le Joncour op Faucher. De penalty van Bertone werd gestopt door Defourny.

Faucher scoorde na een een-twee met Edmundsson wel tien minuten voor tijd. RWDM stuitte steeds op een sterk keepende Jackers. Maderner maakte er in de toegevoegde tijd nog 1-3 van. (mdv)

SCHEIDSRECHTER:  Simonini 

DOELPUNTEN:  25‘ Davis 0-1, 30’ Togui 1-1, 79‘ Faucher 1-2, 90+1’ Maderner 1-3

RWDM: Defourny, Van Den Bogaert (81‘ Gonçalves), Le Joncour, Ruyssen, Libert, Nangis, Keita, Rommens, Lavie, Togui, Nzuzi (73’ El Ouahdi)

WAASLAND-BEVEREN: Jackers, Kablan, Wuytens, Schoonbaert, Jacobsen (21‘ Davis), Verreth (46‘ Maderner), Bertone, Schryvers (89‘ Nkaka), Hoggas, Edmundsson, Efford (63‘ Faucher) 

GELE KAARTEN:  56‘ Van Den Bogaert, 66’ Le Joncour, 71’ Davis, 85‘ Wuytens, 90+3’ Maderner 

Nu in het nieuws