OdeGand lokt duizenden muziekliefhebbers naar Gentse binnenstad: “Hels, maar zalig”

 

 ©  David Van Hecke

Bron: belga en redactie

Muziekfestival Odegand palmde zaterdag al voor de negentiende keer de Gentse binnenstad in. Op verschillende plaatsen werden concerten en performances gespeeld en dat lokte duizenden bezoekers.

Veerle Simoens, directeur van Gent Festival van Vlaanderen - dat OdeGand organiseert, werkte afgelopen zomer met haar team verschillende plannen uit, maar kon zaterdag ondanks corona toch voor plan A gaan.

"Vorig jaar vond OdeGand plaats voor maximaal 100 mensen, dit jaar is het zoveel mooier”, zegt Simoens. "De ticketverkoop liep zo hard dat we meer plaatsen en tickets moesten creëren! Zo hebben we aan de tuinconcerten verschillende tuinen toegevoegd", verduidelijkt Simoens. (lees verder onder foto)

 

 ©  David Van Hecke

Odegand werd opgebouwd rond elf wandelroutes, met telkens drie concerten. Die vonden plaats in onder de meer de Sint-Baafskathedraal, de Handelsbeurs en de concertzaal van de Bijloke. Afsluiten doet Odegand normaal met een openluchtconcert, maar dat werd dit jaar vervangen door een muzikale boottocht op de Leie en De Lieve.

Tijdens het evenement golden verschillende coronamaatregelen: zo werd het Covid Safe Ticket streng gecontroleerd en moesten de bezoekers iets vroeger op de afspraak zijn. "Maar de mensen doen dat zonder problemen en alles loopt zoals het moet!", aldus Simoens. De organisatie blikt dan ook tevreden terug. "Het was dit jaar een huzarenstukje om alles gedaan te krijgen. Het was hels werken, maar tegelijk een zaligheid!", besluit Simoens.

 

 ©  David Van Hecke

 

 ©  David Van Hecke

 

 ©  David Van Hecke

Nu in het nieuws

Meer nieuws uit Gent