90 meter lang en een prijskaartje van 125.000 euro: Watersportbaan heeft een nieuw ponton

 

 ©  SLN

Gent -

In de Watersportbaan ligt sinds kort een nieuw ponton. Dat is 90 meter lang en heeft 125.000 euro gekost. Het moet de plaatselijke kano- en kajakorganisatie GEKKO nog meer op de internationale kaart zetten.

Sander Luyten

De Gentse Kano- en kajakorganisatie GEKKO organiseert zondag een manche van het Belgisch kampioenschap kajakpolo. Onlangs vond er ook al een groot internationaal toernooi plaats. Dat de spectaculaire wedstrijden zo goed kunnen worden georganiseerd, dankt GEKKO onder meer aan haar nieuwe ponton.

Het ponton is 90 meter lang en gemaakt van beton. Dat laatste maakt het volgens GEKKO duurzaam en stabiel. “Onze club behoort tot de top drie van België en de top tien van de wereld. Dit nieuwe ponton zet ons nog meer op de kaart. We hebben nu vier velden”, zegt Jan Vyncke, ondervoorzitter van GEKKO. (lees verder onder foto)

 

 ©  SLN

Het ponton kostte 125.000 euro. 35.000 euro betaalde de club zelf, de resterende 90.000 euro werd betaald door Stad Gent. Schepen van Sport Sofie Bracke (Open VLD) kwam het ponton zondag inhuldigen. “Clubs zoals GEKKO lokken veel jonge mensen naar het water. Dit ponton is een van de vele investeringen die we doen in en rond de Watersportbaan. Het zal zeker niet het laatste lintje zijn dat ik hier in de buurt mag doorknippen.”

INFO: www.gekko.gent

 

 ©  SLN

 

 ©  SLN

 

 ©  SLN

 

 ©  SLN

Nu in het nieuws

Meer nieuws uit Gent