The Starlings naar spoed na technische fout op optreden

 ©  Liefde voor Muziek

Pijnlijk euvel voor The Starlings: Kato Callebaut (30) en Tom Dice (31) hebben beiden pijnlijke oren na een optreden zaterdagavond. Door een technische fout hoorde het koppel tijdens een optreden een enorm luide fluittoon in de oren. Op doktersadvies annuleren ze hun concert van zondag.

“Zaterdag ging het mis tijdens een privéoptreden”, laat het muzikale stel weten. “Daardoor kregen we enorme feedback – een luide en hoge fluittoon – in onze oren. Een menselijke fout, met helaas een grote impact.”

Dat heeft ook gevolgen voor de show die zondag in Herent gepland stond. “Op voorschrift van de dokter moeten we onze oren laten rusten. Dus moeten we, met pijn in ons hart, de show van vandaag annuleren. Pijnlijk want we genieten telkens hard van ons publiek tijdens optredens.” The Starlings hopen binnenkort hun geannuleerde concert in te halen.

Hun manager doet het verhaal. Het koppel zelf kan niet aan de lijn komen – de oren moeten echt rusten. “Na hun optreden op de Bollekesfeesten in Antwerpen hadden ze nog een privéoptreden bij mensen thuis in Oud-Turnhout, met hun tweeën en de vaste techniekers”, zegt Henk Vermeulen. “Zoals bij elk optreden hebben ze een zendapparaatje in hun oren, om de eigen mix te horen. Het was een intiem optreden op een caravanachtig podium. Na hun optreden zou er nog een coverband optreden op het podium ernaast.”

Toen de geluidsinstallatie van die coverband werd aangezet, liep het mis. “Er moet een interferentie gebeurd zijn met de frequentie van onze zendapparatuur. Het publiek hoorde plots een luide, ruisende zoef door de boxen. En die was ook zeer luid in de oren van The Starlings te horen.”

Twee nummers later was het optreden ten einde. “Toen ze van het podium kwamen, klaagden ze allebei over een tuut in hun oren. Op weg naar huis werd het erger. Het deed in die mate pijn dat ze naar spoed moesten gaan. Daar kregen ze het advies van de dokter om te rusten – stel je oren nu zeker niet bloot aan nieuwe geluiden en prikkels. Al snel was duidelijk dat het optreden van vandaag in Herent niet zou kunnen.”

Of het om tinnitus gaat, is niet zeker. Daarvoor moeten Kato en Tom maandag nog langs bij een specialist. Het doffe gevoel in de oren kan ook nog vanzelf overgaan na enkele dagen, maar dat is afwachten.

Het gaat om een menselijke fout. “Onze crew heeft niks verkeerd gedaan. Op festivals wordt vaak overlegd over de frequenties, hier is dat niet gebeurd. Of het nu onoplettendheid of onwetendheid was, we willen niet met modder gooien. Wat nu absoluut primeert, is de gezondheid van Tom en Kato. Duimen voor het scenario waarbij het vanzelf overgaat.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

(dvg,kba)

Aangeboden door onze partners