Weer prijs voor Deceuninck - Quick-Step: Fabio Jakobsen wint Gooikse Pijl na massasprint

 

 ©  GEERT TRESIGNIE

Het blijft overwinningen regenen voor Deceuninck - Quick-Step. Ook in de Gooikse Pijl waren de mannen van Patrick Lefevere baas: Fabio Jakobsen won er na een massasprint. Danny van Poppel (Intermarché-Wanty Gobert) moest vrede nemen met plek twee, met Jordi Meeus (BORA-hansgrohe) stond een Belg op de derde plaats.

Sam VarewyckBron: belga

Direct na het startschot in de nieuwe startplaats Halle ging de gashendel vol open. Mathieu van der Poel ging in de beginkilometers zelfs even op kop sleuren en trok de bende op één lang lint. Een gegroepeerd peloton begon aan de acht plaatselijke ronden, van elk 21,8 kilometer. Na zowat 30 kilometer koers zorgden Jens Reynders, Jan Willem van Schip, Gianni Marchand, Thijs de Lange, Andreé Drege, Daniel Tulett en Sakarias Koller Löland voor afscheiding. Sam Bennett nam daarop het peloton een tijdje op sleeptouw. Wat later ging BORA - hansgrohe samen met Deceuninck - Quick-Step het tempo bepalen in de grote groep.

Met nog 82 kilometer voor de boeg ging Van der Poel andermaal versnellen.Zijn teamgenoot Taminiaux zette door en reed naar de kopgroep. Drie ronden van het einde hadden de acht leiders nog slechts een voorsprong van 20 seconden. Zdenek Stybar maakte ook de vlucht naar voor, net als Jenthe Biermans. Bij het ingaan van de laatste twee ronden moest Daniel Tulett er voorin af na problemen met het versnellingsapparaat.

Massasprint

De leidersgroep bleef volharden en mocht de slotronde aansnijden met een voorgift van 20 seconden op het peloton, waarin de renners van Intermarché-Wanty-Gobert het tempo bepaalden. Met nog 12 kilometer te rijden smolt alles dan toch samen en maakte men zich op voor de aangekondigde massasprint. Daarin bleek Jakobsen de beste, voor Van Poppel en Meeus.

Van Poppel won de Gooikse Pijl vorig jaar. Meeus, de winnaar van 2018, was de beste van vier Belgen in de top tien. Arne Marit werd vierde, Tom Van Asbroeck zevende en Lionel Taminiaux achtste.

Voor Jakobsen is het na twee ritten in de Ronde van Wallonië en drie in de Vuelta de zesde zege van het seizoen.

 

 ©  GEERT TRESIGNIE

Lees ook

Nu in het nieuws