Vice-praeses Gentse studentenclub 13 uur na nachtje stappen in Overpoort zwaargewond op straat aangetroffen

Wie weet wat er met Dali van Buynder is gebeurd? 

Wie weet wat er met Dali van Buynder is gebeurd? ©  rr

Wat is er vrijdagnacht of zaterdagochtend gebeurd met de vice-praeses van studentenclub Politeia in Gent? Dali van Buynder kwam na een nachtje stappen niet thuis. Pas zaterdagmiddag werd hij teruggevonden met een grote hoofdwonde. Hij is er erg aan toe.

tg

LEES OOK. Student nog steeds in levensgevaar, extra politie in Overpoort na “ongeziene” rellen: “Een zinnige mens doet zoiets niet”

Van Buynder vertrok in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 4.30 uur vanuit het café Porter House bij de Overpoort en is die nacht niet thuisgekomen. Pas 13 uur later, zaterdagmiddag rond 17.30 u, vond een voorbijganger hem op straat aan de campus Plateau in de Jozef Plateaustraat. Hij had een grote hoofdwonde en was in de war. Nadien ging zijn toestand snel achteruit. De jongeman werd overgebracht naar het ziekenhuis en ligt nu op intensieve zorg.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Liesbet De Pauw, woordvoerder bij de politie van Gent, zegt dat er een onderzoek loopt. Ook het parket van Oost-Vlaanderen heeft een onderzoek geopend naar wat er met de man is gebeurd. Onder meer op basis van camerabeelden zal geprobeerd worden om na te gaan wat er is gebeurd en of hij bijvoorbeeld in gezelschap van iemand is gezien.

De studentenvereniging van de Faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen doet intussen via Twitter een oproep naar getuigen. Want voorlopig weet niemand wat er precies is gebeurd. Kreeg hij ruzie? Is hij aangevallen? Of maakte hij een zware val? Niemand weet het voorlopig.

Nu in het nieuws