Ook bondscoach Sven Vanthourenhout vindt tweede plek zuur: “Vijf seconden is niks, Wout heeft alles perfect gedaan”

 

 ©  BELGA

Tweede en derde. Als bondscoach mag je met twee medailles zeer tevreden zijn, maar ook Sven Vanthourenhout moest achteraf de teleurstelling verbijten. “Het was echt nagelbijten tot het einde”, vertelde de bondscoach. Hij had alleen maar lof voor de prestaties van Wout van Aert en Remco Evenepoel, maar ook voor winnaar Filippo Ganna.

Sam Varewyck

LEES OOK.Net niet! Filippo Ganna klopt Van Aert en Evenepoel in razend spannend WK tijdrijden, zilver en brons voor de Belgen

LEES OOK. Wout van Aert ontgoocheld met nieuwe tweede plaats op WK: “Het zilver te veel”

“Ja, dit wringt absoluut”, gaf de bondscoach toe in een interview met Sporza. “Vijf seconden is niks op zo’n afstand. Met een verschil van 25 of 30 seconden hadden we dat onderweg al zien aankomen, maar nu was het echt nagelbijten tot het einde. Het is zuur, ook al hebben we uiteindelijk twee medailles waar we zeer tevreden mee mogen zijn.”

“Waar Wout het heeft laten liggen? Nergens. Hij deed alles perfect, alles zag er goed uit”, stelt Vanthourenhout. “Toen we Damme voorbij waren, dachten we ook ‘OK, hij heeft het publiek ook nog mee’. Hij zat in een goed ritme. Ganna moet in die slotkilometers nog gigantisch snel gereden hebben om die kloof te slaan.”

Specialist Ganna

“Zoals vooraf aangegeven is Wout met deze vorm tot heel veel in staat. Het komt aan op details en we weten allemaal dat Ganna een specialist is, en een steengoed renner”, vervolgt Vanthourenhout. “Hij en Wout staken erbovenuit vandaag. Ik was de laatste kilometers al aan het denken ‘hopelijk niet opnieuw tweede’, want dit stapel je natuurlijk wel op. Maar het is wat het is. Ik denk niet dat dit een tik is voor volgende week. Je wordt tweede op enkele seconden van een wereldspecialist, de vorm is goed, alles zit goed. Hij is klaar voor volgende week, dat is overduidelijk.”

De bondscoach had natuurlijk ook lof voor bronzen man Remco Evenepoel. “Ik vind Remco’s derde plek misschien wel de prestatie van de dag. Met zijn lichaamsgewicht tegen die twee costauds, vind ik dat hij fenomenaal heeft gereden en goed heeft ingedeeld. Ik ben blij dat hij mee op het podium staat.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten