Twintiger vecht voor zijn leven na zwaar ongeval met wagen: “Zijn toestand is zeer kritiek”

De wagen werd herleid tot schroot. 

De wagen werd herleid tot schroot. ©  tlg

Oedelem/Aalter -

Een 26-jarige man uit Aalter vecht voor zijn leven na een zwaar ongeval in Oedelem (Beernem). De man knalde er met zijn wagen tegen een boom. “Zijn toestand is zeer kritiek”, klinkt het bij de politie.

Tim Lescrauwaet

Het ongeval gebeurde zondagnacht omstreeks 2.50 uur langs de Hoogstraat in Oedelem. De 26-jarige man uit Aalter reed er vanuit de richting van Maldegem naar het centrum van Oedelem. Om een ongekende reden verloor hij de controle over het stuur. Hij schampte enkele bomen en kwam uiteindelijk tegen een boom tot stilstand. De jongeman zat gekneld in zijn wagen.

Het waren voorbijgangers die het wrak zagen staan en de hulpdiensten verwittigden. Die haastten zich massaal ter plaatse en slaagden er uiteindelijk in om de man uit zijn wagen te bevrijden. Het was meteen duidelijk dat zijn toestand zeer ernstig was. “Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht”, aldus Lien Vermeersch, woordvoerster van politiezone Het Houtsche.

Te hoge snelheid

Omdat er geen getuigen van het ongeval waren, besliste het parket om een verkeersdeskundige aan te stellen. Die moest de precieze omstandigheden van het ongeval nagaan. Om de man zijn werk te laten doen, werd de Hoogstraat maandagmorgen een tijdlang afgesloten voor het verkeer. “Volgens de eerste bevindingen van de deskundige waren er geen andere voertuigen betrokken bij het ongeval”, zegt het parket. “Vermoedelijk speelde onaangepaste snelheid een rol. De toestand van het slachtoffer is nog steeds kritiek.”

Nu in het nieuws