Van der Breggen slaat ook gemengde ploegentijdrit over

 ©  BELGA

Wielrenster Anna van der Breggen doet op het WK in Vlaanderen ook niet mee aan de gemengde ploegentijdrit van woensdag. Riejanne Markus neemt haar plek over in de Nederlandse ploeg, die verder bestaat uit Annemiek van Vleuten en Ellen van Dijk en de mannen Jos van Emden, Bauke Mollema en Koen Bouwman. De 31-jarige Van der Breggen had zich eerder al afgemeld voor de individuele tijdrit van maandagmiddag. Het is onduidelijk of ze zaterdag wel haar wereldtitel verdedigt in de wegwedstrijd.

Laurens Van HeuverswijnBron: BELGA

Van der Breggen worstelt al enige tijd met haar vorm en sloeg daarom eerder deze maand het EK in Italië over. “Ik heb geen idee waarom ik momenteel niet mijn niveau haal”, zei Van der Breggen onlangs na een teleurstellend optreden in de Challenge by La Vuelta. De wielrenster, bezig aan haar laatste seizoen in het peloton, pakte vorig jaar op het WK in Imola goud op zowel de tijdrit als in de wegwedstrijd.

In de gemengde ploegentijdrit op het WK rijden eerst de drie mannen van ieder land over 22,5 kilometer van Knokke-Heist naar Brugge. Daarna nemen de vrouwen het over. Zij leggen 22 kilometer af, met start en finish in Brugge.

Nederland behaalde onlangs op het EK brons op het onderdeel. Toen bestond de ploeg uit Van Emden, Mollema, Bouwman, Demi Vollering, Amy Pieters en Floortje Mackaij.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten