Albert Heijn doet nieuwe aanvraag voor winkel op Molseweg

Er zijn nieuwe plannen voor een filiaal van Albert Heijn op de site van de Seatgarage. 

Er zijn nieuwe plannen voor een filiaal van Albert Heijn op de site van de Seatgarage. © RR

Geel -

Nadat het stadsbestuur eerder een vergunning had geweigerd, is nu een nieuwe aanvraag ingediend om op de Molseweg in Geel een supermarkt van Albert Heijn te mogen bouwen. Die bevat geen woningen meer.

Hans Otten

Een projectontwikkelaar vraagt een omgevingsvergunning aan om op de site van de Seatgarage op de Molseweg in Geel een nieuwe vestiging van de Nederlandse warenhuisketen Albert Heijn te mogen bouwen. Begin vorig jaar was er al eens een poging om Albert Heijn naar de Barmhartige Stede te brengen, maar dat plan – van een andere ontwikkelaar – op dezelfde site botste op een njet van het stadsbestuur. Toen ging het om een winkel met een oppervlakte van 2.000 vierkante meter, een parking voor 99 voertuigen en tien appartementen die bovenop de winkel zouden komen.

“De woningen waren in de ogen van het college van burgemeester en schepenen te weinig kwaliteitsvol, de parking omvatte te veel verharding en er zou sprake zijn van een lange gesloten gevel aan de rechterkant waar nu een wachtgevel staat. Leveren op de site is moeilijk en ook uit een deel van de buurt was er sterke tegenkanting. Op zich zijn het misschien dingen die aangepast kunnen worden, maar in dit plan kregen ze toch een onvoldoende”, zei schepen van Ruimtelijke Ordening Bart Julliams (N-VA) toen.

Geen appartementen

Het plan blijkt nu inderdaad grondig aangepast te zijn. Zo is er geen sprake meer van bewoning op de site en is het aantal parkeerplaatsen voor bezoekers teruggebracht naar 69. Die worden bovendien allemaal ondergebracht in een parkeerkelder onder de winkel. Die handelsruimte zou ongeveer 1.750 vierkante meter groot worden.

Voor de bouw van de zaak sloopt de aannemer de garagegebouwen en een aangrenzende woning. Voor de opvallende burgerwoning op de Molseweg, die opgenomen staat op de Inventaris Onroerend Erfgoed, zijn er andere plannen. “Gezien zowel de gevel als de binneninrichting als waardevol worden bestempeld, zijn de aanpassingsmogelijkheden zeer beperkt”, klinkt het in de aanvraag. “De functie wordt gewijzigd van woning naar horeca (koffiebar) aanleunend bij de supermarkt, maar mogelijks afzonderlijk uitgebaat.”

Streng op het vlak van stedenbouw

Het openbaar onderzoek loopt nog tot en met 14 oktober. Het stadsbestuur zegt zelf dergelijke supermarkten met open armen te willen ontvangen, maar stelt zich tegelijkertijd streng op wat de stedenbouwkundige voorwaarden betreft. Zo kreeg de vergunningsaanvraag voor een warenhuis van die andere Nederlandse keten Jumbo op de Pas onlangs ook nog een weigering.

Nu in het nieuws