Emotionele winnaar Price-Pejtersen eert Chris Anker Sörensen: “Overlijden zorgde voor donkere mist in het team”

 

 ©  BELGA

Johan Price-Pejtersen kon na twee Europese titels tijdrijden eindelijk ook de regenboogtrui aantrekken. De Deen was achteraf tot tranen toe bewogen. “De druk viel van me af, maar ook het overlijden van Chris Anker Sörensen viel zwaar.”

Laurens Van Heuverswijn

LEES OOK. Deense topfavoriet Price-Pejtersen blaast alle tegenstand weg, sterke Florian Vermeersch pakt brons

De Deense winnaar Johan Price-Pjetersen was erg aangedaan door zijn wereldtitel. “Er ging vanalles door me heen”, stelde hij. “Het is deels de druk en deels het tragisch verlies van Chris Anker Sörensen. Het plaatst alles in perspectief en zorgde voor een donkere mist in het team. Ik moest om deze tijdrit te winnen die emoties op afstand proberen houden, waardoor dit alles nu naar buiten komt. De druk was erg hoog, maar is nu weg. Dat is emotioneel en zorgt voor opluchting. Ik kende Chris Anker niet persoonlijk, maar hij betekende veel voor het wielrennen in het land. Ook niet-wielerliefhebbers kennen hem. Hij is een grappenmaker en werd geliefd door het Deense publiek. Hij stond altijd voor doorduwen en vechten. Eén van de mooiste herinneringen die ik heb, is zijn winst in het Strijdlust-klassement van de Tour. Het toonde zijn vechtlust en doorzettingsvermogen.”

LEES OOK. Florian Vermeersch knalt naar medaille op WK tijdrijden voor beloften: “Vanthourenhout riep dat ik sneller reed dan Wout van Aert”

LEES OOK

Nu in het nieuws