Werkonderbrekingen op luchthaven Charleroi

 

 ©  BELGA

Bron: BELGA

Het vliegverkeer op de luchthaven van Charleroi kan maandagnamiddag verstoord zijn, door werkonderbrekingen van het personeel. Dat zegt Yves Lambot van de christelijke vakbond. De werknemers klagen met de actie “de onaanvaardbare verslechtering van de arbeidsomstandigheden” aan. De volgende stap is een staking.

De werkonderbrekingen werden maandag aangekondigd door de christelijke en de socialistische bediendebond (CNE en Setca). Vakbondsman Lambot preciseert dat werknemers van verschillende diensten werkonderbrekingen van 2 tot 3 uur zullen houden. “Het vliegverkeer kan maandagnamiddag verstoord zijn”, zegt de CNE’er.

De bonden lijsten een resem klachten op: de directie beheert de planning slecht, ze maakt onrechtmatig gebruik van tijdelijke werkloosheid wegens overmacht, de werkloosheid is niet evenwichtig verdeeld, er is economische werkloosheid aangekondigd enzovoort. 

Tijdens de werkonderbrekingen zullen er personeelsvergaderingen plaatsvinden. Als de directie van Brussels South Charleroi Airport niet luistert, volgt een staking, aldus nog de vakbonden.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten