ALLEMAAL ANTWERPEN. “Foto’s van huizen van BV’s mogen we niet delen”

 

 © Nattida-Jayne Kanyachalao

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Ronald Aerts (41).

“Zes maanden lang zijn we dagelijks naar Nederland gereden om er te werken in een huis van een heel bekende Nederlander. Er stonden af en toe paparazzi voor de deur en wij mochten niks van foto’s of plannen van het huis delen. We deden er een totaalrenovatie in het huis van die persoon. Wie dat is mogen we denk ik niet zeggen. Bij bekende Vlamingen is dat hetzelfde verhaal. Zij vragen ons ook altijd om geen foto’s of plannen te delen. Dus dan gaan we extra discreet te werk.”  

“Momenteel werken we aan een woning in de Cogels-Osylei. Ik kende die straat niet, maar blijkbaar is dat een van de bekendste straten in Antwerpen. Er passeren enorm veel toeristen die naar de huizen hier komen kijken. Leuk dat wij net hier een renovatieproject mogen doen. Gemakkelijk is het niet want er moeten veel authentieke elementen behouden blijven, maar dat houdt het interessant.”

“Drie jaar geleden ben ik begonnen als zelfstandige nadat ik een jaar ergens tegen mijn zin had gewerkt. Nu kan ik echt zeggen dat mijn job mijn hobby is en ik het elke dag graag doe. Ook al werk ik gemakkelijk tachtig uur per week. Na de fysieke werkuren, wacht de boekhouding nog op mij. Dat is het leven van een zelfstandige zeker?”

Nu in het nieuws