Met een jaar vertraging, maar Stephen Fry komt naar ‘Alleen Elvis blijft bestaan’

Stephen Fry zal, na een jaar vertraging, in december zijn opwachting maken in . 

Stephen Fry zal, na een jaar vertraging, in december zijn opwachting maken in . ©  BELGAIMAGE

In de burelen van Canvas weerklinken ongetwijfeld – voorzichtige – zuchten van opluchting. Nadat hij vorig jaar moest afhaken door corona, zal de Britse komiek en tv-maker Stephen Fry dit najaar alsnog te zien zijn in ‘Alleen Elvis blijf bestaan’. In december zal hij het nieuwe seizoen, dat binnenkort start, afsluiten.

Wout Desmytere

Het moest het hoogtepunt worden van het seizoen, vorig jaar. In de honderdste aflevering van het praatprogramma Alleen Elvis blijft bestaan zou niemand minder dan Stephen Fry (64) te gast zijn bij presentator Thomas Vanderveken (40). De Brit is bekend uit zowel komische reeksen als Blackadder als het wetenschapsprogramma Q.I., en heeft ook al meerdere docu’s gemaakt en boeken geschreven. Hij zou vorig jaar normaal gezien zijn negen beeldfragmenten die een diepe indruk op hem hebben nagelaten komen bespreken.

Helaas hield de verslechterde coronatoestand Fry rond die tijd weg uit de studio. “Ik heb het advies gekregen niet te reizen”, liet hij zelf weten in een videoboodschap. “Het is erg vervelend, maar het is iets kleins in vergelijking met het verschrikkelijke lijden dat wereldwijd aan de gang is. Maar ik kijk er enorm naar uit om volgend jaar te komen, om jullie in 2021 allemaal te ontmoeten en ons te amuseren.”

Intussen is het 2021 en bevestigt Canvas – zij het met gekruiste vingers – dat Stephen Fry nog steeds gepland staat als de afsluiter van het elfde seizoen. Stefan Hertmans (70), een van onze meest gelauwerde schrijvers, trapt op 9 oktober het seizoen af.

Tom Lenaerts en Peter De Graef

In totaal krijgt Vanderveken tien praatgasten over de vloer. Marieke Lucas Rijneveld (30) is de enige Nederlandse gaste. De debuutroman van de schrijfster, De avond is ongemak, sloeg drie jaar geleden in als een bom. Ook haar tweede boek Mijn lieve gunsteling kon vorig jaar op lovende kritieken rekenen.

De bekendste gezichten zijn, naast Fry, strafpleiter Jef Vermassen (74) en televisiemaker Tom Lenaerts (52). Die eerste vertelt hoe kunst voor hem ontspanning brengt. Na een moeilijke zaak haalt hij deugd en kracht uit twee zaken: in zijn tuin werken of naar zijn kunstcollectie kijken. Humor kruidt naar eigen zeggen zijn leven, maar in Alleen Elvis blijft bestaan zal hij de negen fragmenten meenemen die hem echt hebben beroerd.

Lenaerts, zelf bedenker van een flink pak succesvolle tv-formats, zoekt de laatste jaren vaker een plekje achter de camera op. Hij geeft immers mee dat hij zichzelf niet als een sociaal persoon beschouwt en eigenlijk niet houdt van interviews. Een interessant seizoen wordt het dus sowieso.

Aangeboden door onze partners

Lees ook