Dave van café Sportif kroont zich tot beste Stella-tapper van België

© ATV

Niel -

Dave Jacobs (40), uitbater van café Sportif in Niel, heeft zich maandag in Leuven gekroond tot Stella Artois Draught Master 2021. Van de twintig finalisten uit heel België wist hij de meest perfecte serie van drie Stella’s in een rij (in de iconische 33 cl-chalice glazen) te tappen.

Bart Roggeman

In 2019 wist de Nielse cafébaas ook al een keer het Open Tap Kampioenschap in Eindhout op zijn naam te schrijven. “Toen moest je twee Stella’s in serie tappen”, vertelt Dave. “Met drie glazen na mekaar lag de lat nu dus nog iets hoger, want het komt in zo’n wedstrijd aan op de details. Eén millimeter meer of minder kan fataal zijn.”

De cafébaas is dan ook enorm trots en blij de Stella Artois Draught Masters 2021 op zijn naam te hebben kunnen schrijven. “Want het niveau lag toch wel erg hoog. Ieder van de twintig finalisten kan een voor een een goede Stella tappen.”

Een juichende Dave Jacobs.  © rr

Aan de finale waren twee voorrondes vooraf gegaan. In een eerste ronde met 171 inschrijvingen moesten de deelnemers een video insturen. Daaruit werden de 50 beste geselecteerd voor de volgende ronde. In die ronde moesten de deelnemers een nieuwe video insturen door 3 Stella’s achter elkaar te tappen. In Den Hoorn in Leuven mochten de 20 besten maandag strijden voor de titel van Draught Master Belgium 2021.

De laureaat had de voorbije maanden goed kunnen oefenen want in café Sportif vloeit de Stella rijkelijk. “Voordien tapte ik zowel Jupiler als Stella, maar de meesten grepen naar de Stella omdat hij ‘hier zo lekker is’”, knipoogt Dave. “Daarom schakelde ik over naar alleen Stella. En gelukkig had ik veel klanten die de pinten graag wilden uitdrinken zodat ik veel kon oefenen”, lacht hij.

Gratis vaten

De cafébaas gaat zijn overwinning uitgebreid met zijn klanten kunnen vieren, want zijn titel levert hem onder meer tien gratis vaten op. “Er komt ook een uniek Draught Masters Event en het interieur van het café krijgt een aankleding om de titel van Draught Master te weerspiegelen”, glundert de winnaar.

Aangeboden door onze partners