Loods in Antwerpse haven deels ingestort: enorme schade, als bij wonder geen gewonden

Bij een ongeval aan de Rostockweg in de Antwerpse haven is dinsdagmorgen een loods deels ingestort. Een heftruck reed tegen een steunpilaar waarna het dak het begaf. De schade aan het magazijn is enorm, maar als bij wonder bleef iedereen ongedeerd.

Het incident gebeurde rond 7 uur in het magazijn van een logistiek bedrijf waar onder meer staalrollen lagen opgeslagen. Verschillende werknemers waren druk in de weer met heftrucks toen een van hen om een nog onduidelijke reden tegen een steunpilaar botste.

“Daarop zakte een groot deel van het dak in”, vertelt woordvoerder Kristof Geens van Brandweer Zone Antwerpen. “De schade aan het magazijn van meer dan 1.000 m² is groot.” Niemand raakte gewond. Ook de bestuurder van de bewuste heftruck bleef, dankzij de kooi van zijn heftruck, ongedeerd. Hij verkeerde wel in shock en werd ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

De stadsingenieur kwam samen met een verantwoordelijke van het bedrijf ter plaatse om de stabiliteit van het gebouw te controleren. Verschillende voertuigen van andere bedrijven, die buiten de loods geparkeerd stonden, liepen ook materiële schade op. 

 

 ©  BFM

 

 ©  BFM

 

 ©  BFM

(jtp)

Nu in het nieuws