Na de rellen nemen studenten Overpoort weer over: veel volk, liters bier en één aanhouding

Het academiejaar is van start gegaan en de studenten vonden maandagnacht opnieuw vlot de weg naar de Overpoort 

Het academiejaar is van start gegaan en de studenten vonden maandagnacht opnieuw vlot de weg naar de Overpoort ©  David Van Hecke

Gent -

De studenten zijn terug in Gent. Dat was maandagavond te merken in de Overpoortstraat. De cafés zaten goed vol en het bier vloeide rijkelijk. Voor een amokmaker té rijkelijk: hij werd aangehouden voor openbare dronkenschap en ordeverstoring.

Simon Dekaezemaker en Arnout Cogen

Het academiejaar is opnieuw begonnen. Maandag gingen de hogescholen van start en volgende week starten de universiteitsstudenten. Om het nieuwe academiejaar te vieren trokken heel wat jongeren maandagavond naar de Overpoortstraat. Het was druk, maar van een overrompeling was geen sprake.

Er werd gelachen en plezier gemaakt. Studenten genoten zichtbaar van ongedwongen feestvieren. Om binnen te mogen in de cafés moesten ze zich aanwezig zetten op een Facebook-evenement. Om middernacht werd de straat afgesloten. De politie hield heel de nacht een oogje in het zeil. (Lees verder onder de foto)

De politie van Gent hield heel de nacht een oogje in het zeil  

De politie van Gent hield heel de nacht een oogje in het zeil  ©  David Van Hecke

LEES OOK. Rellen in de Overpoortstraat leiden ook tot politieke discussie: “Hier moet een doortastend antwoord op komen”

Openbare dronkenschap

“Eén persoon werd bestuurlijk aangehouden voor openbare dronkenschap en ordeverstoring”, zegt de Gentse politiewoordvoerder Matto Langeraert. “De man maakte amok, waardoor onze mensen tussenkwamen. Hij gedroeg zich weerspannig bij zijn arrestatie en schopte een agent op zijn kaak.”

Voor de rest verliep alles rustig. De politie heeft na de eerste feestnacht wel een tip voor de studenten. “We merkten dat sommigen wat achteloos omgingen met hun gsm of rugzak”, zegt Langeraert. “Dus let goed op en laat je gerief niet rondslingeren. Zo vermijd je problemen achteraf.”

LEES OOK. Rellen in Overpoort niet zonder gevolg: amokmakers krijgen plaatsverbod, cafés houden “cooldown”

De sfeer was uitgelaten. De studenten genoten zichtbaar dat ze opnieuw konden dansen in de Overpoort 

De sfeer was uitgelaten. De studenten genoten zichtbaar dat ze opnieuw konden dansen in de Overpoort ©  David Van Hecke

De sfeer was uitgelaten. De studenten genoten zichtbaar dat ze opnieuw konden dansen in de Overpoort 

De sfeer was uitgelaten. De studenten genoten zichtbaar dat ze opnieuw konden dansen in de Overpoort ©  David Van Hecke

Nu in het nieuws

Meer nieuws uit Gent