Toch geen politieke exit voor Sandra Van Renterghem: sterkhouder Gentse N-VA wordt onafhankelijke

 

 ©  fvv

Gent, Oostakker -

Sandra Van Renterghem (51) uit Oostakker, een van de sterkhouders van de Gentse N-VA, stapt dan toch niet uit de politiek. Ze verlaat wel haar fractie en zal vooraan als onafhankelijke zetelen. “Ik wil mijn kiezers niet in de steek laten.”

Fien Lakiere

Na negen jaar in de Gentse gemeenteraad kondigde Sandra Van Renterghem eind juni aan dat ze uit de politiek zou stappen. Ze had naar eigen zeggen genoeg van de politieke spelletjes en de combinatie met een voltijdse job werd steeds moeilijker.

Van Renterghem komt nu op haar beslissing terug. “Ik heb lang nagedacht of ik nog zou terugkomen, en heb tijdens mijn verlof alles op een rijtje gezet. Na de aankondiging heb ik veel berichten gekregen van Gentenaars, en bij de verkiezingen hebben tenslotte 1.200 mensen op mij gestemd. Ik wil hen niet in de steek laten.”

Zonder N-VA lidkaart

Tijdens de gemeenteraad zal Van Renterghem dus weer te zien zijn, al zal ze geen deel meer uitmaken van de N-VA-fractie, en dus ook niet meer zetelen in de gemeenteraadscommissies. “Met de lokale afdeling van N-VA heb ik geen probleem, maar de nationale partij neemt steeds vaker beslissingen waar ik niet meer achter sta.”

Van Renterghem was jarenlang een van de sterkhouders van de Gentse N-VA, en klaagde bij haar afscheid nog het N-VA bashen van de meerderheid aan. “Daar zal ik niet aan meedoen. Ik ben 11 jaar lid geweest en ga hen niet afbreken. Ik ben er niet met slaande deuren vertrokken.”

Voor de meerderheidspartijen zal er niet veel veranderen, want Van Renterghem blijft oppositie voeren. “Mijn stemgedrag zal niet plots volledig anders zijn. Zolang ik in Gent woon, wil ik de Gentenaars en de inwoners van Oostakker blijven steunen.”

Nu in het nieuws

Meer nieuws uit Gent