Derde Russische inlichtingenofficier aangeklaagd in zaak-Skripal

 

 ©  AP

Bron: BELGA

Een derde Russische inlichtingenofficier is aangeklaagd in het onderzoek naar de vergiftiging van de voormalige Russische spion Sergej Skripal. Dat heeft de Britse politie dinsdag aangekondigd.

Sergej Fedotov, ook bekend als Denis Sergjev, wordt onder meer beschuldigd van samenzwering om Skripal te vermoorden. Ook wordt hij verdacht van poging tot moord op Skripal, zijn dochter Joelia en politieagent Nick Bailey. Verder wordt hem het bezit en gebruik van een chemisch wapen ten laste gelegd.

De vroegere Russische dubbelspion Sergej Skripal werd op 4 maart 2018 samen met zijn dochter Joelia in het Engelse Salisbury vergiftigd met een kleine hoeveelheid van het zenuwgas novitsjok. Joelia Skirpal mocht uiteindelijk op 10 april het ziekenhuis verlaten. Haar vader werd op 18 mei naar huis gestuurd, maar moest lang herstellen. 

De Skripal-affaire veroorzaakte een ernstige diplomatieke crisis tussen het westen en Rusland: verschillende Russische diplomaten in Europa, maar ook onder meer in de Verenigde Staten, Canada en Australië werden het land uitgezet, waarop Rusland hetzelfde deed met westers diplomatiek personeel.

LEES OOK

Nu in het nieuws