Jonge twintigers verdacht van diefstallen met geweld

 

 ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Merchtem -

Twee jonge twintigers uit Merchtem hebben zich dinsdag voor de Brusselse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor enkele diefstallen die ze in januari 2019 zouden gepleegd hebben. Tijdens een evenement voor oudejaarsnacht zouden ze verschillende personen beroofd hebben van hun gsm. Eén van de twee verdachten kwam niet opdagen, de tweede ontkende elke betrokkenheid.

BelgaBron: BELGA

Het eerste slachtoffer van de diefstallen was een barman die op het evenement aan het werk was. Toen het evenement zowat op zijn einde liep, werd hij aangesproken door een jongeman die hem even aan de praat hield. Drie andere jongeren maakten van die gelegenheid gebruik om de gsm van de barman, die aan de toog lag op te laden, te stelen. De barman stelde even later die diefstal vast en ging het viertal achterna. Daar zag hij hoe de vier jongeren iemand anders met geweld overvielen en diens gsm stalen. 

Het viertal maakte die avond nog twee andere slachtoffers maar de politie kwam al snel een verdachte op het spoor. Een app op de gestolen gsm van de barman leidde naar een adres in Buggenhout, en enkele dagen later werd het IMEI-nummer van die gestolen gsm plots gelinkt aan een gsm-nummer dat toebehoorde aan een jonge twintiger, A.B., die op dat adres woonde. 

Herkend door slachtoffers

Telefonie-onderzoek leerde ook dat die jongeman de hele avond van de feiten aanwezig was geweest in de omgeving van het evenement. Bovendien herkenden verschillende slachtoffers niet alleen die jongeman op foto, maar ook één van diens vrienden, E.R.

Het parket eiste dinsdag 18 maanden cel tegen beide jongeren. A.B. liet verstek gaan terwijl de advocaat van E.R. de vrijspraak vroeg.

“Slechts één slachtoffer denkt mijn cliënt op foto te herkennen, de anderen twijfelen”, klonk het pleidooi. “Daarbij moet opgemerkt worden dat A.B. en mijn cliënt sterk op elkaar gelijken. De vriendin en de ouders van mijn cliënt kunnen bovendien getuigen dat hij die nacht al thuis was toen de diefstallen plaatsvonden.”

Het vonnis volgt op 19 oktober.

Nu in het nieuws