Nederlander Willem Weijs is nieuwe assistent van Vincent Kompany bij Anderlecht, ook Will Still op komst

 

Anderlecht heeft na het vertrek van Craig Bellamy een nieuwe assistent te pakken: de Nederlander Willem Weijs (34) komt over van Willem ll. Hij wordt niet de enige assistent, want paars-wit maakt ook nog werk van de komst van Will Still (28) van Reims.

Deze jonge Nederlandse trainer werkte tot voor kort voor de U21 van Willem II, maar heeft al heel wat ervaring. Weijs begon zijn trainerscarrière als jeugdcoach bij PSV, waar hij zes jaar werkte. Daarna was hij vier jaar aan de slag bij de jeugdacademie van Ajax, alvorens de overstap te maken naar NAC Breda. Daar groeide hij door tot beloftecoach, maar ook tot interim-trainer van het eerste elftal na een ontslag. Bij NAC werkte hij onder meer samen met Jelle ten Rouwelaar, die nu keeperscoach is bij Anderlecht.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Weijs heeft zijn pro licence-trainersdiploma en dat is niet onbelangrijk, aangezien Kompany en Still dat document nog niet bezitten. De Nederlander staat voor offensief en verzorgd voetbal. Hij is een bewonderaar van Pep Guardiola en heeft een eigen videobibliotheek om spelers te demonstreren hoe ze moeten reageren in bepaalde situaties.

Will Still wordt normaal gezien de T2 van Anderlecht, maar die deal is nog niet volledig rond.

(jug, svc)

LEES OOK