Na Antwerpen, ook in Gent anti-LGBTQ+-stickers opgedoken: politie voert onderzoek

De bewuste stickers werden zowel in Antwerpen als in Gent verspreid. 

De bewuste stickers werden zowel in Antwerpen als in Gent verspreid. ©  RR

Gent -

De voorbije weken doken in Antwerpen en in Gent stickers op met een doorstreepte regenboogvlag, en de tekst ‘gewoon normaal’ op. In Antwerpen werd ondertussen een verdachte opgepakt, maar ook de Gentse politie heeft een onderzoek geopend.

Fien Lakiere

Burgemeester Mathias De Clercq bevestigde maandagavond in de gemeenteraadscommissie dat er een onderzoek loopt naar de bewuste stickers. Die doken ook in Gent op. “Er werden reeds PV’s opgesteld wegens het aanzetten tot discriminatie, haat of geweld. Elke sticker gaf aanleiding tot een aangifte.”

De politie onderzoekt bij elke sticker of de dader geïdentificeerd kan worden. Of er een verband is met de verdachte die werd opgepakt door de Antwerpse politie, kan de Gentse politie niet zeggen. Zowel de politie als de gemeenschapswachten besteden aandacht aan de stickers. Alle vindplekken worden opgelijst, en de stickers worden verwijderd.

“Het verspreiden van deze stickers vind ik intriest en moreel verwerpelijk, en homofobie kent geen plaats in onze samenleving”, stelde De Clercq. “Het onderzoek wordt in elk geval ernstig en nauwgezet verdergezet.”

Nu in het nieuws

Meer nieuws uit Gent