Opnieuw gaat het mis in Overpoort: twintiger geeft agent kopstoot en schopt andere in het gezicht

 

 ©  David Van Hecke

Gent -

Een twintiger uit Lokeren moet zich op 14 oktober voor de Gentse strafrechter verantwoorden voor opzettelijke slagen en weerspannigheid. Tijdens de eerste feestnacht in Gentse Overpoortstraat gaf de man een kopstoot aan een agent en schopte hij een andere agent in het aangezicht. “Geweld tegen hulpdiensten mogen we nooit tolereren”, zegt het parket en burgemeester Mathias De Clercq.

Simon Dekaezemaker

“Twee politieagenten zagen maandagnacht omstreeks 4.45 uur een discussie tussen twee jongeren in de Gentse Overpoortstraat”, meldt het parket van Oost-Vlaanderen. “Ze kwamen tussenbeide om een einde te maken aan de ruzie en om de zaken niet te laten escaleren.”

Eén ervan, een twintiger uit Lokeren, keerde zich tegen de agenten. Hij maakte amok en gedroeg zich agressief. “De agenten vroegen hem om de Overpoortstraat te verlaten. Enkele minuten later keerde hij terug en ging weer naar de andere jongen toe. Dit tot tweemaal toe”, zegt het parket.

LEES OOK. Rellen in Overpoort niet zonder gevolg: amokmakers krijgen plaatsverbod, cafés houden “cooldown”

Nultolerantie

De politie nam de man bij de arm om hem mee te nemen naar de zijkant van de straat. Op dat moment gaf hij een kopstoot aan één van de politieagenten. De man werd ingerekend door de politie. In de combi haalde hij plots uit met zijn voet en raakte hiermee een agent in het aangezicht.

De twintiger moet zich nu 14 oktober verantwoorden voor de strafrechter voor opzettelijke slagen aan agenten in functie en weerspannigheid. “We hanteren een nultolerantie wat betreft geweld tegenover mensen met een openbare functie”, zegt het parket van Oost-Vlaanderen.

LEES OOK. Na de rellen nemen studenten Overpoort weer over: veel volk, liters bier en één aanhouding

Maatschappelijk signaal

“Een duidelijk maatschappelijk signaal”, zegt burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD). “We mogen geweld tegen politie en hulpdiensten nooit tolereren. Buiten het gedrag van deze persoon verliep de eerste feestnacht zonder problemen in de Overpoortstraat én met respect voor de politie.”

Het geweld tegenover de politieagenten is het tweede incident in enkele dagen tijd. Vrijdagnacht moest de politie nog om 3 uur massaal uitrukken voor rellen in de straat. Agenten werden toen in een grimmig sfeertje bekogeld met flessen. Pas na 5 uur keerde de rust terug.

LEES OOK. Zwaar ongeval met politiecombi op weg naar rellen in Overpoort: twee agenten even in levensgevaar

Nu in het nieuws