Pulderbos heeft knaldrang: nieuw openluchtfestival Rock Around de Klok

Valerie en Kim van café In de Klok en frituur ’t Pleintje, met Nico Van Olmen en Andrew O’Leary voor café In de Klok. 

Valerie en Kim van café In de Klok en frituur ’t Pleintje, met Nico Van Olmen en Andrew O’Leary voor café In de Klok. ©  kristin matthyssen

Pulderbos -

Het plein voor de kerk van Pulderbos en café In de Klok verandert zaterdag 16 oktober tussen 16u en 1u ’s nachts in een festivalterrein. Rock Around de Klok is een initiatief van - jawel: café In de Klok - en enkele lokale muziekliefhebbers met knaldrang. “We voelen aan álles dat Pulderbos snakt naar een evenement”, klinkt het.

Kristin Matthyssen

Pulderbos kreeg niet voor niets de naam ‘feestdorp’ van de gemeente Zandhoven. Na anderhalf jaar coronacoma herleefde het dorp al een beetje met Pulderbos-kermis. Maar een normale editie was het nog niet.

Valerie Collier nam in november 2019 café In de Klok over. Samen met haar vrouw Kim Volkaert doet ze er ook frituur ’t Pleintje erbij. “Het is triest dat zij in die twee jaar Pulderbos nog nooit ten volle hebben kunnen proeven hoe dit dorp leeft. Ze hadden nog maar net het café overgenomen of moesten al een jaar sluiten door corona”, vindt Andrew O’Leary.

Samen met Mario Kerckhofs en “chef verlengdraad” Nico Van Olmen stelde Andrew voor om een nieuw festival in het leven te roepen. Dit klonk Valerie en Kim als muziek in de oren. De naam is heel toepasselijk Rock Around de Klok geworden.

Vanaf 16u begint het feestje. Tussen 17u en 18.30u is er een optreden van de groep BOOM, die eerder al in Pulle optrad. De gereputeerde 3 Koningen uit Nijlen staan van 19.30u tot 21u op het podium. Vanaf 22u maken de De Kreunaers, de tributeband van de Kreuners in 2017 ontstaan in Lier en omstreken, haar Pulderbos’ debuut. De band met onder meer de eigen Andrew O’Leary in de rangen trad al op talrijke festivals op, en ook in Pulle, maar nog nooit in Pulderbos zelf, wat zonde is en wat nu wordt rechtgezet. Discobar Eleven maakt Rock Around de Klok compleet tot 1 uur.

Een deel van de opbrengst gaat naar vzw JOTH in Zandhoven, waar jongeren een luisterend oor vinden en gratis therapeutische hulp kunnen krijgen.

De organisatoren mikken op 500 man. Tijdens diezelfde 16 oktober organiseert KLJ Pulderbos ook zijn eetdag met frikadellen en beulingen van 17 tot 19u. Hiervoor kan worden ingeschreven via de website van KLJ Pulderbos.

Een ticket voor Rock Around de Klok kost 5 euro in voorverkoop en 8 euro aan de deur. De tickets zijn te koop in café In de Klok onder de kerktoren van Pulderbos. Hoewel het een openluchtfestival is, hebben de organisatoren geen regenvrees. “Het gaat droog blijven, zeker weten!”, klinkt het overtuigd, alsof ze stiekem in De Klok al volop zonnedansen doen. Ook sponsors mogen zich nog melden. Het festival wordt georganiseerd volgens de op 16 oktober geldende coronaregels.

Nu in het nieuws