Cian Uijtdebroeks na mindere prestatie in WK-tijdrit: “Ik ben nog niet volledig hersteld van mijn blessure”

 

 ©  BELGA

Niet de beste prestatie van Cian Uijtdebroeks (18) op het WK tijdrijden, maar daar is ook een logische verklaring voor. Onze jonge landgenoot bleek nog niet volledig hersteld te zijn van een spierscheurtje achter de knieholte. “Mijn metertje wees uit dat ik meer kracht zette op mijn linkerbeen dan op mijn rechterbeen”, legde Uijtdebroeks uit.

Jonas Withouck

We hadden meer verwacht van Cian Uijtdebroeks, maar zelf waarschuwde hij al voor de tijdrit dat het parcours niets voor hem was. “Op het EK had ik nog het voordeel dat er een paar oplopende stukjes in het parcours zaten. Het was er ook niet echt bergop, maar op elk stuk dat een beetje oploopt heb ik een voordeel met mijn gewicht. Op alle vlakke en aflopende stukken ben ik dan weer in het nadeel”, legde Uijtdebroeks nog eens uit. “Op dit parcours lag er geen enkel oplopend stuk, dus zijn de breder gebouwde renners sowieso in het voordeel. De winnaar Gustav Wang is dan ook nog eens een aerodynamica-specialist. Bij mij moet daar ook nog aan gewerkt worden.”

Aan de waarden die de jonge Belg trapte, zal het alvast niet gelegen hebben. “Het was niet mijn beste dag ooit, maar anderzijds zat mijn vermogen wel boven de 390 watt per kilogram, wat heel veel is voor iemand die 65 kilogram weegt. Natuurlijk moet ik met mijn gewicht wel veel meer watt trappen dan mijn zwaarder gebouwde concurrenten.”

Schrik om voluit te gaan

Kort na het EK liep Uijtdebroeks op ongelukkige wijze een spierscheurtje op, wat hem - onbewust - nog hinderde tijdens de tijdrit. “De voorbije dagen had ik wel nog last aan mijn blessure, maar tijdens de wedstrijd voel je dat niet door de focus en de adrenaline. Mijn metertje wees wel uit dat ik meer kracht gezet heb op mijn linkerbeen dan op mijn rechterbeen, het been waaraan ik geblesseerd ben. Dat wil toch zeggen dat ik nog wat schrik had om voluit te gaan. We zullen zien of er morgen een reactie komt, maar normaal gezien zal dat wel meevallen.”

LEES OOK.Cian Uijtdebroeks liep na het EK spierscheur op door inbreker: “Getwijfeld of ik wel zou kunnen deelnemen aan het WK”

Nu in het nieuws