Voor wie al uitkijkt naar Kerstmis: deze adventskalenders kun je nu al kopen

 

 ©  Shutterstock

Veel beautymerken beginnen al af te tellen naar de feestdagen. Dat doen ze met de lancering van hun jaarlijkse adventskalender. Zo’n kalender houdt het niet alleen spannend omdat je vanaf 1 december dagelijks een luikje mag openen. De kalenders zitten vaak vol bestsellers aan de fractie van de prijs - de leukste manier om een ​​schat aan nieuwigheden en klassiekers te leren kennen. Of cadeau te doen … Onze favorieten die je nu al kunt scoren op een rij.

Hanne Vandenweghe
 

In de traditionele adventskalender van Rituals pak je niet alleen de leukste crèmes en andere verzorgingsproducten uit. De verpakking onthult een feeëriek kerstdorp, dat je zo als een eyecatcher in je woonkamer kunt etaleren. Rituals, 90 euro

 

Naar jaarlijkse gewoonte brengt Babor een feestelijke kalender uit met de befaamde ampoules. De verschillende samenstellingen in glazen buisjes moeten je klaarstomen naar - letterlijk - stralende feestdagen. Babor, 74,90 euro.

 

De herinneringen aan een zomervakantie in de provence is zelfs in december nooit ver weg met de 24 producten van L’Occitane in een speciale kerstbox. L’Occitane, 119 euro.

 

De naam van dit merk doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar beroemde gasten zijn dol op producten van deze Barbara Sturm en kozen ervoor op het recente Met Gala. De kalender met hoog prijskaartje biedt alleen maar luxe in de vorm van 24 moleculaire huidverzorgingsbehandelingen. Dr. Barbara Sturm, 450 euro.

 

Een veilige keuze en deurtjes met daarachter voor iedereen wat wils. Van een mascara van het label tot een vochtinbrengende crème, maar ook lippenstift en een make-up borstel horen bij de kleine surprises in deze kerstdoos van Clinique. Clinique, 85,95 euro.

 

Het beste van het iconische Londense luxewarenhuis Fortnum & Mason in een feestelijke adventskalender. Online te bestellen. Of koppel er gerust een citytripje aan. Fortnum & Mason, 275,67 euro.

 

Een kalender vol bekende en meer niche beautymerken, waaronder Charlotte Tilbury en Olaplex, die de Britse cultketen Space NK zorgvuldig heeft samengesteld. Je kunt niet 24, maar 30 dagen aftellen … Of zeg liever ‘op ontdekkingsreis gaan in beautyland’. Space NK, 230 euro.