Alec Segaert in de wolken met bronzen medaille op WK: “Dit voelt als een overwinning”

© Belga

Alec Segaert pakte dinsdag na een gouden medaille op het EK ook een bronzen medaille op het WK voor junioren. Na de koers was de 18-jarige renner, die volgend jaar voor de beloftenploeg van Lotto-Soudal gaat rijden, in de wolken met zijn derde plaats: “Dit voelt als een overwinning.”

Yanko Beeckman

“Voor eigen volk brons pakken: daar ben ik ongelofelijk tevreden mee”, vertelde een opgetogen Segaert na zijn tijdrit. “Ik ken de nummers één (Gustav Wang, red.) en twee (Joshua Tarling, red.) wel, maar ik had dit seizoen nog geen rechtstreeks duel met hen moeten uitvechten. De winnaar heb ik ooit al met een seconde geklopt bij de nieuwelingen, nu is hij me voor. Het is hem gegund.”

“Ik wist dat de snelheden hoog zouden liggen, met die lange rechte stukken”, ging Segaert verder; “Dat is mentaal heel zwaar. Maar toen ik Brugge binnenkwam, stuwde het publiek me vooruit. Als het WK niet in België werd gereden, had ik die halve seconde die ik nodig had voor mijn derde plaats er niet meer uitgeperst op het einde.”

Voorts had Segaert nog lovende woorden over voor development coach Serge Pauwels én zijn broer Loïc Segaert, die als zijn coach fungeert. “Ik wil hem ook bedanken voor het werk dat hij er mee in steekt, dat doe ik misschien soms te weinig. Dit is ook zijn medaille. Loïc was zelf ook een goeie coureur, maar heeft na een zwaar ongeval het koersplezier een beetje verloren. Dat snap ik, maar als trainer doet hij het nu minstens even goed.”

LEES OOK

Nu in het nieuws