VOORBESCHOUWING WK TIJDRIJDEN 2021 MIXED RELAY. Sterke Belgische selectie gaat voor het podium, Italië met Filippo Ganna topfavoriet

 

 ©  EPA-EFE

Met de Mixed Relay staat woensdag het buitenbeentje der tijdritten op het programma. Gemengde landenteams van drie mannen en drie vrouwen werken om de beurt hun tijdrit af. Hoe ver komt het sterke Belgische zestal in de tweede editie van het WK Mixed Relay?

Jonas Withouck

Start: 13u45 in Knokke-Heist

Aankomst: 16u45 in Brugge

Afstand: 44,5 kilometer

Het parcours

De Mixed Relay start voor de mannenteams zoals alle andere tijdritten op dit WK aan het casino van Knokke-Heist. Van daaruit gaat het in lange rechte stukken naar het centrum van Brugge, waar ze na 22,5 kilometer finishen. Wanneer de tweede man over de streep rijdt, mogen de vrouwen vanuit Brugge vertrekken voor een lus naar Damme en Dudzele om dan na 22 kilometer ook in Brugge te finishen. De klok wordt stilgezet wanneer de tweede vrouw over de streep komt.

 

 ©  Flanders 2021

Mogen de Belgen dromen van het podium?

Meer zelfs, de Belgen kunnen meedoen voor goud. De line-up oogt alvast veelbelovend met Yves Lampaert, Victor Campenaerts, Ben Hermans, Lotte Kopecky, Jolien D’Hoore en Shari Bossuyt: heel wat ervaring gekoppeld aan talent.

LEES OOK.Belgisch zestal op zoek naar eerste medaille ‘Mixed Team Relay’: alles wat u moet weten over deze nieuwe discipline

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK.Mixed Relay Team draagt speciale outfits op WK in teken van gendergelijkheid

Dit zijn de andere favorieten

De concurrentie voor de Belgen is niet de minste. De Italianen werden begin september in eigen land Europees kampioen op het nummer en kunnen rekenen op Filippo Ganna als speerpunt. Ook Nederland - winnaar van de eerste en enige editie van het WK Mixed Relay in 2019 - heeft goede papieren. Vooral het vrouwenteam met Ellen van Dijk en Annemiek van Vleuten oogt ijzersterk.

Tot slot zullen ook de Zwitsers en de Duitsers meedoen voor de medailles. Zwitserland heeft met Stefan Küng en Marlen Reusser de twee Europese kampioenen tijdrijden in de rangen en ook toptalent Stefan Bissegger is van de partij. Duitsland kan dan weer op een sterke selectie in de breedte rekenen. De 36-jarige Tony Martin wil zijn carrière ongetwijfeld met een knaller afsluiten.

Filippo Ganna leidde zijn land begin september naar de Europese titel in eigen land. 

Filippo Ganna leidde zijn land begin september naar de Europese titel in eigen land. ©  EPA-EFE

Dit zijn de sleutelmomenten

Op het parcours liggen twee tussenpunten: na 14 kilometer en na 36,1 kilometer. In tegenstelling tot alle andere tijdritten van de afgelopen week, is het parcours voor de vrouwen toch iets minder rechttoe rechtaan. Ze rijden een lus van Brugge naar Damme, Dudzele en opnieuw naar Brugge en moeten zo op een korte tijd door een aantal bochten van 90 graden. Nog altijd geen super technisch parcours, maar het wordt toch uitkijken om die bochten telkens goed door te komen met z’n drieën.

LEES OOK. LIVE WK MIXED TEAM RELAY. Belgisch zestal start met ambities en laat niets aan toeval over

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten