ALLEMAAL ANTWERPEN. “Ook internationaal op de kaart zetten”

 

 © Nattida-Jayne Kanyachalao

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Jeroen Aerts (47) .

“Van opleiding ben ik socioloog en ik heb jaren in de sociale sector gewerkt. Ik werkte in de sociale huisvesting en kwam er veel schrijnende verhalen tegen van mensen met lage inkomens, vluchtelingen of mensen die het moeilijk hebben. Die mensen hebben het zwaar, maar moeten wel hun huur betalen. Het was niet altijd gemakkelijk om daarachter te zitten en we kwamen vaak in aanraking met het vredegerecht. Na de werkuren moest je de knop wel echt kunnen omdraaien.”  

“Mijn broer werkte al een paar jaar in IT, in de organisatie waar ik werkte sleutelde ik af en toe ook al aan de software. Ik heb mezelf uiteindelijk het vak geleerd, heb mijn job opgezegd en ben samen met mijn broer een kleine IT-firma gestart. Een paar jaar later zijn we al met twaalf in ons bedrijf.”

“We willen ons ook internationaal op de kaart zetten. Ik volg ondertussen een cursus Italiaans omdat ik veel connecties heb in Italië en daar misschien ook samenwerkingen inzitten. Ondertussen heb ik door dat de meeste bedrijven in de sector communiceren in het Engels en mijn kennis van het Italiaans daar overbodig is. Maar als ik op vakantie ga naar Italië, spreek ik tenminste wel de taal. Dat opent vaak deuren van plekken waar je als gewone toerist niet komt.”

Nu in het nieuws