Beerschot haalt vier coaches - onder wie de assistent van Marcelo Bielsa - als vervangers voor Peter Maes

Javier Torrente. 

Javier Torrente. ©  AFP

Beerschot heeft een opvallend plan om de ploeg uit het degradatiemoeras te trekken. Als vervanger voor Peter Maes stelt de club niet één nieuwe trainer, maar een coachingteam aan. Vier trainers om precies te zijn: de Argentijn Javier Torrente (52), zijn broer Diego Torrente (49), jeugdcoach Frank Magerman (43) en Greg Vanderidt (51) moeten de club zien te redden.

LEES OOK (+). Dit moet u weten over kersvers Beerschot-coach Javier Torrente: de man die twintig jaar lang de stem van Marcelo Bielsa was

Javier Torrente is een oude bekende van Beerschot-bestuurder Jan Van Winckel. Bij Marseille werkten de twee samen in de technische staf van huidig Leeds-coach Marcelo Bielsa. Torrente zal een team gaan vormen met zijn broer Diego Torrente, Magerman en Vanderidt, maar wel de eindverantwoordelijkheid dragen.

Greg Vanderidt. 

Greg Vanderidt. ©  GMAX AGENCY

Javier heeft in totaal al meer dan twintig jaar ervaring als coach. Hij werkte het grootste deel van de tijd als T2 voor Marcelo Bielsa, onder meer bij Marseille en de Argentijnse nationale ploeg, maar was ook hoofdcoach van het Argentijnse Newell’s Old Boys, de jeugdploeg van Lionel Messi.

Frank Magerman werkte al als coach in de jeugdopleiding van Beerschot en sloot zijn carrière als voetballer af op het Kiel. Greg Vanderidt geeft zijn job als T1 van Eerste Nationaler Rupel Boom op voor een overstap naar Beerschot. Diego Torrente werkte in het verleden al samen met zijn broer, die als videoanalist werkte voor Marcelo Bielsa en de Argentijnse nationale ploeg.

Frank Magerman. 

Frank Magerman. ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Ze zullen samen met head of performance Pieter Jacobs, keeperstrainer Patrick Nys en videoanalist Gregory De Grauwe de nieuwe staf vormen.

“Grinta en ervaring”

“Javier en Diego Torrente staan bekend om hun professionaliteit en gedrevenheid”, zegt technisch manager Sander Van Praet. “Die kunnen zij koppelen aan hun ervaring op het allerhoogste niveau in topcompetities. We kiezen ervoor om hen samen te brengen met twee doorwinterde Belgische assistenten die de competitie en de club door en door kennen. De vier nieuwe gezichten moeten samen met Pieter Jacobs, Patrick Nys en Gregory de Grauwe passie, grinta en ervaring bijbrengen.”

Sowieso wacht het nieuwe coachingteam een loodzware taak. Met een schamele 1 op 24 bengelt Beerschot helemaal onderaan de Jupiler Pro League. Nog nooit slaagde een ploeg erin om na zo’n slechte start de degradatie te vermijden.

(jug, kofr)

LEES OOK