Street Fashion Show rolt rode loper kort maar krachtig uit

De lange rode loper uit de Boomstraat wordt vervangen door de korte aan het Cardijnplein. 

De lange rode loper uit de Boomstraat wordt vervangen door de korte aan het Cardijnplein. © Guy Delforge

Bornem -

De Verenigde Handelaars van Bornem pakken vrijdag uit met hun eerste grote evenement na corona. De Street Fashion Show wordt een korte, maar krachtige modeshow in openlucht en je kunt meteen na de show ook naar de winkels.

Guy Delforge

“Met deze modeshow tonen we dat het gewone leven weer op gang komt na corona”, zegt Nadine Moons van Tan Tan. “Het was voor niemand fijn dat er de voorbije maanden niets gebeurde, maar het is nu tijd om weer te tonen dat Bornem leeft. We zullen er vrijdag allemaal staan voor onze klanten. Met dit evenement willen we hen ook heel hard bedanken om lokaal te shoppen.”

Nadine Moons.

Nadine Moons. © Guy Delforge

“We rollen de rode loper vrijdag uit ter hoogte van de horecazaken op het Kardinaal Cardijnplein, aan al de horecazaken”, zegt Elke Vierbergen van JEBA. “Het plan was eerst om weer een mode-evenement te organiseren in de kerk, maar dat werd geweigerd door de parochie. Corona gaf ons ook nog geen zekerheden om iets binnen te organiseren, vandaar dat we kiezen voor een event in openlucht dus.”

Eigen modellen

“De rode loper vertrekt vanuit het Landhuis en van daaruit lopen de modellen over een lang podium dat start aan café Luxhuis en eindigt aan het Land van Bornem”, weet Elke. “De modellen lopen dan verder op een rode loper tot aan de hoek van café ‘t Gemak. Op die manier proberen we zo veel mogelijk horecazaken tevreden te stellen. Ook deze keer werken we, net zoals met onze modeshows door de Boomstraat van de voorbije jaren, met eigen modellen en dus niet met professionelen. Deelnemers dit jaar zijn Follie, KiM, JEBA, Tan Tan, Van der Auweraer optiek, Cosas en Divino. Voor deze organisatie mogen we opnieuw rekenen op de steun en de faciliteiten van de gemeente Bornem.”

Elke Vierbergen van JEBA.

Elke Vierbergen van JEBA. © IF

De muziek wordt verzorgd door dj Pipse, hij brengt de toeschouwers vanaf 18.30u in de juiste sfeer. De show start stipt om 19u en duurt tot 20.15u. “We gaan dus ook de sfeer van de zonsondergang mogen opsnuiven in het centrum van Bornem”, zeggen de handelaars. “Toeschouwers moeten geen tickets reserveren, ze kunnen gewoon afzakken naar het centrum en als ze dat willen een tafeltje reserveren bij hun favoriete horecazaak. Kijken is gratis. Na afloop van de modeshow zijn de deelnemende winkels open. Sommige winkels zijn ook zondag open om hun klanten de kans te geven hun herfstgarderobe te kopen.”

Nu in het nieuws