Twee verdachten opgepakt voor beschieten van huis in Hoevenen, wapens en drugs gevonden bij huiszoeking

De in beslag genomen wapens en drugs. 

De in beslag genomen wapens en drugs. 

Stabroek, Wuustwezel -

De recherche heeft twee verdachten uit Wuustwezel opgepakt voor het beschieten van een huis in de Parijseweg in Hoevenen (Stabroek) midden augustus. Ze konden opgespoord worden dankzij een track-and-trace-systeem in een bestelwagen.

In de nacht van 15 augustus werd een huis aan de Parijseweg in Hoevenen twee keer beschoten met een tussenpauze van een kwartier. Het raam van de woonkamer toonde twee kogelinslagen.

Omdat vrij snel duidelijk werd dat de feiten niet te linken waren aan het drugsgeweld in en rond het Antwerpse milieu van cocaïnesmokkelaars, bleef het onderzoek bij de lokale recherche van de politiezone Noord.

Bestelwagen

De speurders konden amper een paar dagen na de schietpartij al twee verdachten arresteren. “Buurtbewoners merkten na elk schot eenzelfde bestelwagen op die snel wegreed”, legt de politie uit. “Bij de firma van de bestelwagens bleek dat die busjes uitgerust zijn met een track-and-trace-systeem. Daarmee kon de bestuurder achterhaald worden.”

De 49-jarige man uit Wuustwezel werd samen met zijn 37-jarige neef uit dezelfde gemeente opgepakt. Bij een huiszoeking werd een aanzienlijke hoeveelheid munitie, vuurwapens, een boksbeugel en messen aangetroffen. De speurders namen ook xtc-pillen, cannabis en andere drugsgerelateerde voorwerpen, zoals weegschalen, in beslag. Dat wijst erop dat de feiten effectief gelinkt zijn aan het lokale drugsmilieu, zoals al snel vermoed werd door de politie.

Het tweetal verscheen ondertussen ook al voor de raadkamer waar hun aanhouding bevestigd werd. In beroep besliste ook de kamer van inbeschuldigingstelling dat de mannen in de gevangenis moeten blijven.

© atv

 (sare)

Nu in het nieuws