Koning Filip volgde het WK wielrennen in het gezelschap van Eddy Merckx: “Hij was onder de indruk”

© Belga

Koning Filip was woensdag te gast op het WK. Hij volgde exclusief de mixed-relay tussen Knokke en Brugge, volgens de organisatie een bewuste keuze. Hij wil daarmee zijn appreciatie onderstrepen voor de ‘gelijkheid man-vrouw’, die met de gemengde ploegentijdrit in de verf wordt gezet.

De koning ging eerst naar Knokke en zat dan, samen met wielerlegende Eddy Merckx, in de volgwagen om de Belgische ploeg te volgen. België trad aan met Victor Campenaerts, Ben Hermans, Yves Lampaert, Shari Bossuyt, Jolien D’hoore en Lotte Kopecky. Het Belgische zestal werd uiteindelijk zesde.

“Hij was onder de indruk van de snelheid die we haalden onderweg”, vertelde Lampaert. “En ook van ons recuperatievermogen. Hij schrok dat we al zo snel weer gewoon onszelf waren na zo’n inspanning.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Koning Filip woonde nadien ook de ceremonie in Brugge bij. Daar sprak hij onder anderen met Tony Martin, die zijn laatste koers reed en goud pakte met Duitsland.

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 (Guy Fransen, Vincent Van Genechten)

LEES OOK

Nu in het nieuws