Chinese vastgoedreus Evergrande kondigt akkoord over rentebetaling aan

 

 ©  AP

De Chinese vastgoedreus Evergrande, die op de rand van het faillissement staat, heeft woensdag aangekondigd dat een betalingsregeling is overeengekomen met obligatiehouders om de verschuldigde rente terug te betalen. Die vervalt op 23 september. De voorwaarden van de overeenkomst werden niet bekendgemaakt.

Bron: BELGA

In een verklaring aan de beurs van Shenzhen verklaarde Evergrande dat een van zijn filialen, Hengda, een rentebetaling op obligaties heeft onderhandeld. Volgens het financiële agentschap Bloomberg zou Evergrande 232 miljoen yuan (30,5 miljoen euro) aan schuld aflossen.

Het bedrijf gaat gebukt onder een schuldenberg van zo’n 260 miljard euro. De vrees voor een faillissement weegt wereldwijd op de aandelenkoersen. In een brief aan het personeel zei oprichter Xu Jiayin dat hij er stellig van overtuigd is dat Evergrande binnenkort uit de moeilijke periode zal geraken. 

Het concern verkeert al geruime tijd in grote financiële problemen en nu kreeg het ook moeite om intresten te betalen. Verschillende projecten liggen stil. De beurswaarde van het bedrijf is gekelderd.

LEES OOK: Hoe dreigend faillissement van één bouwbedrijf de beurzen wereldwijd doet bloeden

Nu in het nieuws