Dementievriendelijke Wijngaardwandeling door dorpscentrum van Grobbendonk

De wandeling probeert de zintuigen te prikkelen. 

De wandeling probeert de zintuigen te prikkelen. © rr

Grobbendonk -

In het kader van de Werelddag Dementie stelde het lokale bestuur van Grobbendonk de Wijngaardwandeling voor. Dat is een dementievriendelijke wandeling van zo’n vijf kilometer door Grobbendonk, met start en aankomst aan het woonzorgcentrum De Wijngaard.

De wandeling is elke dag vrij af te leggen. De lus is rolstoelvriendelijk gehouden, waarbij er op verschillende locaties extra aandacht besteed wordt aan een zintuigelijke beleving. De wandeling staat bewegwijzerd met vergeet-me-nietjes. “Het is geen verplichting, maar het is zeer interessant om de brochure dementievriendelijke Wijngaardwandeling in de hand te nemen als je gaat stappen”, zegt schepen Martine Taelman (GiB).

De wandeling passeert ook rustige wegen.

De wandeling passeert ook rustige wegen. © rr

Die brochure kan je afhalen aan het onthaal van het woonzorgcentrum. Het lokale bestuur mocht een beroep doen op de enorme fotoverzameling van Werry Peeters. Die selecteerde oude foto’s van gebouwen en straten, waar je tijdens het wandelen passeert. Beelden die bij Grobbendonkenaren met dementie mogelijk herinneringen aan hun jeugd kunnen oproepen. Bij de foto’s wordt ook tekst en uitleg gegeven.

Wie na de wandeling nog van een fris pintje of een warme koffie wil genieten, kan daarvoor terecht in de cafetaria van woonzorgcentrum De Wijngaard. (mph)

Nu in het nieuws