Droge en zonnige woensdagnamiddag

 

Woensdagnamiddag blijft het droog en zonnig, met hier en daar een hoge wolkensluier. De maxima klimmen naar 16 graden op het Ardense plateau en 21 graden in het westen van het land. Dat meldt het KMI woensdagmiddag.

Bron: BELGA

In de loop van de avond en nacht wordt het vrijwel helder, waardoor het kwik stevig zakt. De minima schommelen rond 8 à 9 graden in het centrum en 11 graden aan zee, maar in sommige Ardense valleien zou de thermometer met het vriespunt kunnen flirten.

Donderdag start zonnig, maar in de loop van de namiddag neemt de bewolking toe. De maxima liggen in lijn met de temperaturen van woensdag, met 19 graden aan zee en 21 graden in het centrum van het land. De wind wakkert aan en plaatselijk is er kans op rukwinden tot 50 kilometer per uur. ‘s Avonds neemt de kans op een bui toe, maar koelt het niet zo sterk af tot temperaturen tussen 10 en 15 graden.

Vrijdag start zwaarbewolkt met hier en daar kans op wat lichte motregen. In de loop van de dag klaart de hemel open, bij temperaturen die kunnen stijgen tot 23 graden.

Ook in het weekend blijft de zon aanwezig, met zaterdag wisselend bewolkt weer bij maxima tot 22 graden. Tegen de avond neemt de kans op een bui wel toe. Zondag start nog zonnig, maar in de namiddag neemt de kans op een bui met een lokale donderslag toe. De maxima klimmen dan naar 24 graden.

LEES OOK

Nu in het nieuws