Artiesten en verenigingen wekken Werf 44 opnieuw tot leven

Een lokale schilder portretteert ereburgemeester Yolande Avontroodt op een vorige editie van de verenigingendag. 

Een lokale schilder portretteert ereburgemeester Yolande Avontroodt op een vorige editie van de verenigingendag. © RR

Schilde -

Nadat zo goed als twee culturele seizoenen in het water vielen door corona, presenteert de nog altijd gloednieuwe cultuurtempel Werf 44 uit met een seizoen vol fijne voorstellingen. De aftrap wordt nu zaterdag 25 september gegeven door de nog altijd swingende senior Paul Michiels. Zondag vindt in en rond het gemeenschapscentrum ook nog een verenigingendag plaats en dat is lang niet alles.

Jan Auman

“Het team van Werf 44 zet in op een breed en kwaliteitsvol podiumaanbod dat rekening houdt met de smaken van een divers publiek. Je kunt in onze nog altijd nieuwe zaal terecht voor pakkende monologen, theater, jeugdvoorstellingen, film, humor, aperitiefconcerten en nog veel meer”, doorbreekt schepen van Cultuur Kathleen Krekels (N-VA) de coronapauze.

Ze haalt meteen enkele hoogtepunten aan uit het seizoen 2021-2022: Marleen Merckx met de voorstelling ‘Wintertulpen’, Johan Terryn met ‘Het uur blauw’, Bert Gabriëls met een eindejaarsconference, Kamagurka met ‘De grenzen van de ernst’, Wim Opbrouck met ‘Ik ben de walvis’ en Wolf Wolf met ‘Who’s afraid of Virginia Woolf’.

Begijn Le Bleu kan bijzonder onderhoudend vertellen over vogels. Hij doet dit in park Schildehof.

Begijn Le Bleu kan bijzonder onderhoudend vertellen over vogels. Hij doet dit in park Schildehof. © RR

Werf 44 experimenteert ook met een aanbod op locatie. “Enkele voorstellingen en concerten gaan bewust door buiten de muren van ons gemeenschapscentrum op een aantal prachtige historische en groene locaties die onze gemeente rijk is”, aldus Krekels. “Zo geeft vogelkenner-cabaretier Begijn Le Bleu op 8 mei een grappige gidsbeurt in park Schildehof. Werf 44 omhelst een gezonde mix van erfgoed, natuur en podiumkunsten en zal hier in de toekomst verder op inzetten.”

Er vallen ook enkele minder bekende pareltjes te ontdekken in het programma zoals op 10 oktober een klassiek concert gebracht door het Avanesyan Trio in de kerk van ’s-Gravenwezel, op 26 januari is er de kindervoorstelling ON/OFF met pannenkoeken en chocolademelk van Piet Van Dycke en op 11 juni volgt wervelende theatervoorstelling Weird Tales van KRAPP.

Verenigingendag

Paul Michiels slaat de snaren op zijn gitaar opnieuw aan.

Paul Michiels slaat de snaren op zijn gitaar opnieuw aan. © RR

De opwarmer voor dit hopelijk ononderbroken cultuurseizoen kan tellen. Maar ook voor en na het concert van de inmiddels 73-jarige Soulsister Paul Michiels – waarvoor nog ruim vijftig plaatsen beschikbaar zijn – belooft het nog flink druk te worden in en rond Werf 44. Er is de expo met foto’s van Christian Lauwers, de interactieve speelinstallatie voor kinderen op zaterdagnamiddag door TRASHBEATZ & ATELIER AMADEO en ook de lokale verenigingen uit hun coronaslaap. Op een heuse Verenigingendag op zondag 26 september (15-18u) stellen zij voor wat ze allemaal in petto hebben. Tussendoor worden ook de nieuwe inwoners van Schilde nog eens feestelijk onthaald. Het wordt eindelijk weer druk in Schilde dit weekend. ( jaa)

Nu in het nieuws