FERM heeft troostplek in Hoogvelden

Lea Verschueren kondigt de opening van de troostplek aan. 

Lea Verschueren kondigt de opening van de troostplek aan. © JW

Reet -

In de wijk Hoogvelden aan de Beukendreef kan iedereen die het wenst even verpozen bij een troostplek. Damesvereniging FERM kreeg van het gemeentebestuur de toestemming en de hulp om dit initiatief in deze woonwijk uit te werken.

 

Dinsdag in de vooravond organiseerde het bestuur van FERM, voorheen KVLV en Boerinnenbond, een activiteit op een grasperk in de wijk Hoogvelden. Het hoofdbestuur had ook hen met PlantTroost dit voorstel aangebracht.

De affiche die de troostplek aankondigt

De affiche die de troostplek aankondigt © JW

Het idee was het Reetse bestuur wel genegen. Hun oog viel op een terrein in de onlangs verkavelde woonwijk Hoogvelden. Een grote affiche kondigde reeds geruime tijd de plannen van de vereniging aan. Met hulp van de gemeente werden zitbanken aangebracht. Het pleintje werd ook met fleurige bloemen versierd. Dinsdag werd de troostplek officieel ingehuldigd.

Troost en vertrouwen

“Bedoeling is dat mensen die er nood aan hebben, hier in een rustige omgeving even tot bezinning of rust kunnen komen”, zegt Lea Verschueren. “Corona bracht ook bij ons een hele schok teweeg. Veel mensen worstelen met gemis, verlies en afscheid van dierbaren. Met dit initiatief krijgt de lokale gemeenschap een plek in het groen, dichtbij huis, vol troost en verbondenheid die ook opnieuw hoop en vertrouwen in de toekomst kan bieden.”

Vele leden van de vereniging waren bij de opening aanwezig en ook duidelijk onder de indruk van de manier waarop ze werd voorgesteld. Aansluitend volgde een gezellig samenzijn aan het naburige Gildenhuis.  (JW)

Nu in het nieuws