Behaagactie richt zich op levende tuinen waar vogels, vlinders en bijen welkom zijn

Een vogel rust uit op een tak van de meidoorn. De boom is een topsoort voor een levende tuin die de Behaagactie dit jaar in de kijker zet. 

Een vogel rust uit op een tak van de meidoorn. De boom is een topsoort voor een levende tuin die de Behaagactie dit jaar in de kijker zet. © BELGAIMAGE

Rupelstreek -

Intussen aan de 28ste editie toe biedt Natuurpunt Rupelstreek met Behaag...natuurlijk opnieuw streekeigen (fruit)bomen, struiken en klimplanten te koop aan. Thema van de actie 2021 is ‘levende tuinen’.

“Levende tuinen zijn tuinen waar bomen en struiken staan en waar vogels, vlinders en wilde bijen welkom zijn”, zegt Erik De Keersmaecker van Natuurpunt Rupelstreek. “Ook kleine tuinen kom daarvoor in aanmerking. Enkele struiken volstaan soms al om van een tuin een levende tuin te maken. Het moeten dan wel struiken zijn die bloesems en bessen geven, waar vogels zich in kunnen verschuilen en waar vlinders en wilde bijen voedsel vinden.”

Door de samenaankoop kunnen de bomen en planten tegen democratische prijzen te koop worden aangeboden. Bestellen kan tot en met 29 oktober. Ontstaan in de schoot van Natuurpunt Rupelstreek is de actie intussen uitgedijd over enkele tientallen gemeenten in de provincie Antwerpen. Ook andere gemeenten uit de zuidrand, waaronder Kontich nemen dit jaar opnieuw deel.

Voordracht

Op dinsdagavond 5 oktober om 20u vindt in Natuur.huis de Paardenstal in Niel ook een voordracht plaats waar spreker Joeri Cortens allerlei tips geeft voor het natuurlijk en vogelvriendelijk inrichten van je tuin. Deelnemen kost 2 euro, komst vooraf te melden via info@natuurpuntrupelstreek.be

(bar)

bit.ly/behaag-rupel

Nu in het nieuws