De Warmste Week komt in 2023 naar Brugge

 ©  © VRT - Jokko

Bron: BELGA

De Warmste Week komt in 2023 naar Brugge. Daarover sloot de stad Brugge een akkoord met de VRT. Dit jaar is Mechelen nog aan de beurt en in 2022 vindt De Warmste Week plaats in Hasselt. Brugge wil met De Warmste Week haar stad nationaal in de kijker zetten.

Woensdagochtend maakte de VRT bekend dat De Warmste Week dit jaar zal plaatsvinden in Mechelen. Tijdens de solidariteitsactie wordt een week lang live radio gemaakt. Ook wordt een stadsfestival georganiseerd in Mechelen. In 2022 doet De Warmste Week nog Hasselt aan en in 2023 is het de beurt aan Brugge. 

“De voorbije maanden hebben we onderhandeld om het evenement naar Brugge te halen. Met succes, want in 2023 strijkt De Warmste Week in Brugge neer. Van bij de start van de legislatuur hebben we een duidelijke boodschap naar voren geschoven: iedereen telt mee, van zeer jong tot zeer oud. Met deze actie zetten we dit straks nog eens extra in de verf”, zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). 

Bovendien wil de stad zich met het evenement nationaal in de kijker plaatsen. “Onder meer met het WK wielrennen, de terugkeer van de start van de Ronde van Vlaanderen en de organisatie van de Zoute Grand Prix tonen we dat Brugge alles in haar mars heeft om grote evenementen tot een succesverhaal te maken waar iedereen kan mee van genieten”, aldus De fauw.

Aangeraden
Aangeboden door onze partners

Lees ook