Zomerbars Lint en Borsbeek staan voor slotweekend, Kaffée Allée gaat nog even door

Laurence Sneyers en Philippe Van der Linden sluiten zondag hun zomerbar. 

Laurence Sneyers en Philippe Van der Linden sluiten zondag hun zomerbar. © Filip Spoelders

Lint, Borsbeek, Edegem -

De herfst is officieel in het land en dat betekent dat ook de zomerbars aan hun laatste rondjes beginnen. Bij L’Indenhof in Lint en De Schuur van Borsbeek komen de afsluitende weekends er aan.

Filip Spoelders

Bar Brial in Mortsel sloot afgelopen weekend zijn zomerseizoen af. Bij L’Indenhof van Lint zullen zondag de laatste drankjes geserveerd worden. “Het weer heeft ons niet altijd geholpen maar we mogen tevreden zijn over onze zomer. We hebben een toegevoegde waarde kunnen betekenen voor de Lintenaren en de bezoekers uit de omliggende gemeenten”, vertelt zaakvoerder Philippe Van der Linden.

De zomerbar werd dit jaar uitgebreid met liveconcerten. “Die werden erg leuk ontvangen door onze gasten. Ook voor de artiesten was het een opluchting om weer op te treden. Volgend jaar zijn we er terug met meer optredens en voegen we extra gerechten toe aan onze menukaart.”

Maar eerst volgt nog het slotweekend. Vrijdag treedt het Lintse Los del Primos op met nadien een dj. Ook zaterdag staat er een optreden en een dj op het programma. Zondag is de laatste dag.

Familiedag

De Schuur in Borsbeek ontvangt donderdag Guy Swinnen voor een optreden en volgende week donderdag volgt een cultuuravond met Grof Geschud. Maar de eigenlijke seizoensafsluiter vindt zondag met Schure Lure plaats. De bar opent om 11u gevolgd door een familieprogramma vanaf 14u. “We hebben alles voorzien om een gezellige familiedag te houden. We plannen onder andere ritjes met de tractor, muzikale optredens en een mobiele speelkamer. Bart Plagman uit Sesamstraat brengt een kindercabaret. Chiro Jap komt pannenkoeken bakken”, overloopt Kurt de Ruijter.

Jong en oud zal zich zondag uitleven in De Schuur.

Jong en oud zal zich zondag uitleven in De Schuur. © RR

Ook hij is eerder tevreden over de zomer ondanks het mindere weer. “Het weer is dikwijls een spelbreker geweest. Met onze overdekte ruimte hebben we echter het voordeel dat bezoekers ook bij minder weer kunnen genieten van ontspanning. In ieder geval zijn we al bezig met ons programma voor volgend jaar.”

Tot eind oktober

Bij Geert Verheyden en Victor De Clercq van Kaffée Allée uit Edegem viel er net goed nieuws uit de bus. “We hebben aan het gemeentebestuur gevraagd om open te blijven tot 31 oktober en die goedkeuring is juist binnen. Wij gaan door en zullen nog een aantal leuke evenementen houden.”

Nu in het nieuws