Rechter spreekt celstraffen uit voor plantage

 

 © BELGA

Turnhout, Weelde

De rechtbank in Turnhout heeft twee mannen veroordeeld voor het opzetten van een cannabisplantage in een loods op de Guldensporenlei in Turnhout.

De eigenares van de loods naast een woning aan de Guldensporenlei in Turnhout schakelde op 14 februari van dit jaar de politie in. Ze had al maanden geen huurgeld meer ontvangen en in de loods stond een plantage met 1.086 cannabisplanten. Er lag een zak met 220 gram cannabis. De elektriciteit werd ook afgetapt.

De politie kon op 28 maart huurder Mohamed A. (39) uit Weelde (Ravels) in zijn auto onderscheppen. Bij een huiszoeking op zijn thuisadres kwam nog eens een kleine hoeveelheid cannabis naar boven. In de plantage in Turnhout werd DNA van A. in een mondmasker gevonden. Ook van tweede beklaagde Mohamed E.M. (42) was er DNA aanwezig in een lampenkap in een van de teeltruimtes van de plantage in Turnhout.

Volgens de verdediging had Mohamed A. die loods enkel gehuurd om aan auto’s te sleutelen, maar daar hechtte de rechter geen geloof aan. A. is veroordeeld tot een celstraf van 24 maanden, waarvan zes maanden met uitstel, en een boete van 8.000 euro, waarvan 6.000 euro effectief. E.M. is op zijn beurt bij verstek veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van dertig maanden en een boete van 8.000 euro. (bvdl)

Nu in het nieuws