Kruidenwijk klaagt over onkruid en overstroomde straten

De natte zomer zorgt overal voor veel onkruid. 

De natte zomer zorgt overal voor veel onkruid. © RR

Ranst -

Tijdens de hevige regenval op 24 juli liepen de straten van de Kruidenwijk in Broechem onder water. Volgens oppositiepartij CD&V kwam dit omdat de pompinstallatie niet werkte.

Kristin Matthyssen

Zo’n honderd gezinnen uit de Kruidenwijk in Broechem stuurden een brief naar de gemeente. Ze vinden dat het onderhoud in hun wijk te wensen overlaat. “Deze klachten moeten in hun totaliteit worden bekeken”, vindt Tine Muyshondt (CD&V). “Hoe is het mogelijk dat die pompen tijdens de zware regenval niet werkten waardoor de wijk onder water liep? Voorts staat er heel veel onkruid.”

Volgens burgemeester Johan De Ryck was de regenval die dag zo overvloedig op korte tijd, dat er vanuit heel Ranst oproepen binnenliepen over ondergelopen straten. “Huizen werden er in de Kruidenwijk niet bedreigd, al begrijp ik dat het lastig is. Het was gewoon te veel water op korte tijd.”

Wat het onkruid betreft, verwijst de burgemeester naar het natte voorjaar en de dito zomer. Dit zorgde ervoor dat de gewassen, en ook het onkruid, overal snel en hoog opschoten. “Onze groendienst doet haar best om alles bij te houden.”

Nu in het nieuws