Werken op de N13 in Grobbendonk: “Ook fietspaden op snelwegbrug worden vernieuwd”

De smalle fietspaden op de brughelling worden 1,5 meter breed.  

De smalle fietspaden op de brughelling worden 1,5 meter breed.  © Marc Peeters

Grobbendonk -

De verkeerssituatie op de N13 wordt de volgende weken nog iets complexer dan vandaag. Wie vanuit Herentals richting Bouwel rijdt, kan nu nog voorbij de brug over E313 de oprit Herentals-West richting Hasselt nemen. Vanaf 27 september is ook dit niet meer mogelijk en kan enkel nog de oprit richting Antwerpen gekozen worden.

Het Agentschap Wegen en Verkeer start met de vernieuwing van de fietspaden op de brughellingen van de Herentalsesteenweg over de E313. Deze fietspaden moeten het bestaande fietspad dat ophoudt aan het Aldhem hotel verbinden met fietspad dat momenteel wordt aangelegd tussen de snelwegbrug en het kruispunt De Lindekens.

Door deze werken mag het doorgaand verkeer al enkele maanden enkel in de richting van Herentals rijden. Op de brug was nog tweerichtingsverkeer toegelaten, maar straks dus niet meer.

1,75m breed

De aan te leggen fietspaden op de brughellingen worden 1,75 meter breed. Op de brug zelf zijn de fietspaden al vernieuwd. Het gaat om een investering van zo’n 200.000 euro. De werken gaan ongeveer één maand in beslag nemen.

Fietsers kunnen tijdens deze werken steeds over de brug blijven rijden, maar moeten wel in beide richtingen over het fietspad aan de zijde waar niet wordt gewerkt.

Het verkeer dat niet over de brug kan rijden, moet een omleiding volgen via de ring van Herentals (R15), de Geelseweg (N13) en de Aarschotseweg (N152) richting oprit Herentals-Oost. Een tweede optie voor het verkeer vanuit Herentals is om de E313 richting Massenhoven te nemen, daar te keren en de snelweg te verlaten bij afrit Herenthout. Vanaf Herenthout blijven de omleidingen voor de lopende werken op de N13 gelden. (mph)

Nu in het nieuws