Ontbijt voor medewerkers die auto thuis laten op Car Free Day

Wie de auto thuis liet, mocht een ontbijtje meenemen.  

Wie de auto thuis liet, mocht een ontbijtje meenemen.  © rr

Olen, Beerse -

De twee Kempense productievestigingen van multimetalenproducent Aurubis organiseerden een bijzondere uitdaging voor hun 1.100 medewerkers. Wie op 22 september, tijdens Car Free Day, de auto thuis liet en voor een duurzame verplaatsing koos, kreeg een ontbijtje cadeau.

De sites in Olen (Aurubis Belgium) en Beerse (Metallo Belgium) springen zo mee op de kar tijdens de Week van de Mobiliteit. “Duurzaamheid is een essentieel onderdeel van onze bedrijfsstrategie. Ook in ons mobiliteitsbeleid zetten we volop in op duurzaam woon-werkverkeer”, vertelt Inge Hofkens, Managing Director van de site in Olen.

Niet alleen op deze autoloze dag, maar het hele jaar door wordt de fiets gepromoot in Olen en Beerse. Intussen leasen ruim 250 collega’s in Olen een fiets en kiest ruim 40% van de Olense collega’s om dagelijks met de fiets naar het werk te komen. Een mooie fiets- of wandelvergoeding per kilometer, een gunstig fietsleaseplan en voordelige fiets- en loopkledij vormen een combinatie die werkt.

Fietsleaseplan

In Beerse is men intussen volop in overleg om een fietsleaseplan uit te rollen. Dirk Vandenberghe, Managing Director van de site in Beerse, geeft aan dat “duurzaamheid de drijfveer is en dat fietsleasing perfect aansluit op het Sanos programma. Daarmee motiveren en inspireren we onze collega’s in Beerse omtrent het versterken van hun lichamelijk en geestelijke gezondheid.” (mph)

Nu in het nieuws