Rijkevorsel viert 2310-dag met urban trail, erfgoedwandeling en feestavond

Twee jaar geleden werden op 23 oktober de 2310-monumenten op de rotonde ingehuldigd. 

Twee jaar geleden werden op 23 oktober de 2310-monumenten op de rotonde ingehuldigd. © Mia Uydens

Rijkevorsel -

In Rijkevorsel is 23 oktober sinds twee jaar geleden een feestdag geworden. Dit jaar wordt die opnieuw in de verf gezet, met onder ander een urban trail door het dorp, een erfgoedwandeling en ’s avonds een feest.

Ronny van den Ackerveken

De datum 23 oktober in cijfers geschreven is 2310, de postcode van Rijkevorsel. In 2019 werden die dag op de rotonde aan de kerk drie 2310-monumenten in cortenstaal onthuld. Vorig jaar kon door de gekende omstandigheden niet fysiek samengekomen worden, maar deze keer wel. “Op zaterdag 23 oktober organiseren we een unieke urban trail doorheen het centrum van Rijkevorsel”, zegt schepen van Feestelijkheden Karl Geens (N-VA). “Het traject komt onder andere door het gemeentehuis, sportcentrum de Valk, de jeugdlokalen aan de Sonsheide en de Stenen Bergmolen. Deelnemers kunnen kiezen uit afstanden van vier of tien kilometer.”

In aanloop naar de 2310-dag kan iedereen de interactieve erfgoedwandeling verkennen. De tocht leidt langs enkele mooie trekpleisters in Sint-Jozef. Bij elke stopplaats wordt er een stukje erfgoed in de kijker gezet. Ook de jaarlijkse verwendag van de bibliotheek vindt plaats op zaterdag 23 oktober. Naast een kleine boekenverkoop is er animatie. Bezoekers krijgen een hapje, drankje en een attentie. De 2310-dag wordt afgesloten met een feest. Meer details daarover volgen binnenkort. (ram)

Nu in het nieuws