Yves Lampaert zorgt samen met zoontje Aloïs voor prachtige beelden na tijdrit: “Hier moet ik toch even van bekomen”

 

Belgisch kampioen tijdrijden Yves Lampaert werd na afloop van de mixed relay op het WK wielrennen opgewacht door vriendin Astrid en zoontje Aloïs. “Hier moet ik toch even van bekomen”, sprak hij meteen na de aankomst. “Het was plezant, maar anderen gingen precies nog wel harder.”

Vincent Van Genechten

Een eerste analyse en die bleek na afloop ook terecht. “Onderweg hadden we bij de heren communicatieproblemen en bij de dames was er een probleem met haar schakelsysteem. Jammer. Dat zijn foutjes, maar of we uiteindelijk zonder die foutjes veel hoger zouden geëindigd zijn, dat weet ik niet. Ik denk van niet eigenlijk. Het verschil met de anderen is toch wel groot. Het ging snel en hard, maar voor het podium hadden we nog harder moeten rijden. Ik verwachtte een plek tussen vijf en zeven en dat blijkt nu ook het geval.”

Koning Filip volgde de Belgische tijdrijders, samen met Eddy Merckx in de wagen. Na afloop sprak hij ook even met de Belgische renners. “Hij was onder de indruk van de snelheid die we haalden onder weg”, vertelt Lampaert. “En ook van ons recuperatievermogen. Hij schrok dat we al zo snel weer gewoon onszelf waren na zo’n inspanning.”

Voor Lampaert heeft de gemengde estafette wel toekomst. “Het is een mooie discipline”, sprak hij nog. “Ik vind het zeker in deze tijden, waarbij wordt gestreefd naar gelijkheid tussen mannen en vrouwen, een goede zaak. Tegelijkertijd kan het volgens mij een stimulans zijn om meer meisjes op de fiets te krijgen. Je ziet dat steeds meer dames fietsen. Als je dan zo’n discipline hebt, kan je misschien nog meer meisjes naar het wielrennen trekken.”

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

LEES OOK

Nu in het nieuws