Zo veilig mogelijk op pad met je fiets? Dan kies je beter niet voor de dure fietshelm

 

Niet de duurste, maar een van de goedkopere modellen beschermt het best bij fietsongevallen. Dat concludeert mobiliteitsorganisatie Touring in een onderzoek naar 14 populaire fietshelmen voor volwassenen. Ook comfort en aandacht voor de gebruikte materialen kunnen een zorg zijn bij het aanschaffen van een fietshelm, maar wie vooral waarde hecht aan bescherming is volgens het onderzoek het beste af met de Urban Plus van Fischer, een helm van 45 euro.

De duurste helm uit het onderzoek, de Omne Air Spin van het merk POC van 160 euro, scoorde het laagst qua bescherming. En ook al biedt die dure helm nog steeds een goede bescherming, concludeert Touring dat prijs geen leidende factor mag zijn wanneer je een fietshelm kiest. Een veilige fietshelm beschermt tegen hoofdletsels, glijdt niet naar voren of achteren, heeft stabiele kinriempjes en is zichtbaar in het donker.

Touring wijst er ook op dat je na een val het best een nieuw exemplaar koopt, omdat een val de schokdempende werking kan aantasten. Daarom koop je het best ook geen tweedehands exemplaar. 

LEES OOK. Gilles nam ontslag omdat hij vreest voor zijn leven op weg naar het werk: “Ik wil niet verongelukken zoals mijn maat”

De Fischer Urban Plus (45 euro) scoorde zeer goed op de zichtbaarheid in het donker. 

De Fischer Urban Plus (45 euro) scoorde zeer goed op de zichtbaarheid in het donker. 

(tr)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten