‘Sex and the City’-cast rouwt om verlies Willie Garson: “Kapot van verdriet”

 

 ©  Willy Sanjuan/Invision/AP

De dood van Willie Garson, vooral bekend door zijn rol in ‘Sex and the City’, valt zijn nabestaanden én collega’s erg zwaar. “Ik ben kapot van verdriet. Je was een gift van de goden, rust zacht.”

De collega’s van Garson, die op 57-jarige leeftijd overleed, uiten hun medeleven en verdriet massaal via sociale media. Vooral de cast van Sex and the City, waar in het personage van Garson een van de beste vrienden van hoofdrolspeelster Carrie Bradshaw was, deelt foto’s en boodschappen.

Cynthia Nixon, die Miranda speelt in de serie, noemde Garson dinsdag “oneindig grappig in het werk, maar ook in het echte leven”. Ze richt zich ook tot Garsons zoon Nathen. “Ik hoop dat je weet hoeveel hij van je hield en hoe trots hij was dat hij je vader was.” Kim Cattrall, die in de serie de rol van Samantha vertolkt, tweette: “Wat een verdrietig nieuws en een vreselijk verlies voor de SATC-familie. Ons medeleven, rust zacht lieve Willie.”

Mario Cantone, die in Sex and the City Stanfords aartsrivaal en later zijn echtgenoot speelde, liet op Twitter weten: “Ik had me geen briljantere televisiepartner kunnen voorstellen. Ik ben kapot van verdriet. Je bent veel te vroeg van ons heengegaan. Je was een gift van de goden. Rust zacht, mijn lieve vriend. Ik hou van je.”

(lees verder onder de foto)

Willie Garson links met de actrices uit Sex and the City 

Willie Garson links met de actrices uit Sex and the City ©  BELGAIMAGE

Ook bij de crew van de serie klinkt eenzelfde geluid. “Willie Garson was zowel in het echte leven als op het scherm een toegewijde vriend en een stralende ster voor iedereen in zijn omgeving”, zegt een woordvoerder van HBO. “Hij creëerde een van de meest geliefde personages in de eregalerij van onze zender en was bijna 25 jaar familie voor ons.”

“Blij dat je nu rust hebt”

Nathen, de twintigjarige zoon van Garson, liet ook van zich horen op sociale media. “Ik hou zo erg veel van jou, papa”, schreef hij op Instagram. “Ik ben zo bij dat je al je avonturen met mij hebt gedeeld en zoveel hebt bereikt. Ik ben zo trots op je. Je zal altijd bij me blijven. Ik hou meer van je dan je ooit zal weten en ik ben blij dat je nu rust hebt. Je was altijd de stoerste, grappigste en slimste persoon die ik kende. Ik ben blij dat je je liefde met mij hebt gedeeld. Ik zal dat nooit vergeten of kwijtraken.”

De acteur adopteerde Nathen in 2010. Vorig jaar deelde hij op Instagram nog een foto van dat bewuste moment, hij omschreef het als de gelukkigste dag uit zijn leven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 ()