Vuurdoop voor Goedele Devroy in ‘Villa politica’: “Een ferme uitdaging”

 

 ©  VRT

Met Goedele Devroy (53) start vandaag de vervanger van Linda De Win aan haar ‘Villa politica’-avontuur. De VRT-journaliste beseft dat het een pittige opdracht is. “Je moet hier van alle markten thuis zijn.”

Dennis Van Goethem

Veertien jaar lang was Linda De Win (65) het uithangbord van Villa politica op Canvas. Tot ze vlak voor de zomervakantie willens nillens met pensioen ging. Haar opvolger werd binnenshuis gevonden, op dezelfde politieke redactie: Goedele Devroy. Gepokt en gemazeld op de VRT-nieuwsdienst, waar ze in 1995 aan de slag ging op de binnenlandredactie. Daarna raapte ze nieuws in het buitenland, om zich vanaf 2004 voltijds op politiek te gooien.

Knokken

De Wetstraat heeft dus geen geheimen meer voor Devroy. In Villa politica debuteert ze vanmiddag tijdens de opening van het zittingsjaar in het federaal parlement. “Bij Het journaal heb ik vijftien jaar ervaring opgebouwd als politiek journalist, dus ik kijk ernaar uit om die nu in te zetten bij Villa politica”, zegt Devroy. Al beseft ze dat het soms knokken wordt. “Een liveshow in het hart van het democratische debat is een ferme uitdaging. Inhoudelijk moet je van alle markten thuis zijn om politici de juiste vragen te stellen en duidelijke antwoorden af te dwingen.”

Laat net dat laatste het handelsmerk zijn van haar voorgangster Linda De Win. Devroy weet dat de vergelijking haar nog een poos zal achtervolgen. “Linda heeft dit programma de afgelopen jaren gemaakt en gedragen. Ik hoop dat ik een waardige opvolger zal zijn.”

Devroy brengt elke woensdag en donderdag verslag uit vanuit het Vlaams en federaal parlement. Op zaterdag volgt een weekoverzicht met compilaties van de debatten, vragenuren en interviews van Devroy met de parlementsleden. Ook het panel van politieke experten die commentaar en duiding geven, blijft op post.

Aangeboden door onze partners

Lees ook